Subota, 21 Veljača 2015 15:49

FOTO Obilazak Šibenika u sklopu Međunarodnog dana turističkih vodiča

Napisao: 
FOTO Obilazak Šibenika u sklopu Međunarodnog dana turističkih vodiča

 

Znate li koja su četiri razloga zbog čega je katedrala sv. Jakova 2000. godine uvrštena pod zaštitu UNESCO-a? Odgovor na to pitanje kao i mnoge druge zanimljivosti o gradu i kulturnoj baštini kroz povijest jutros ste mogli saznati u besplatnom obilasku kojeg je organizirala udruga turističkih vodiča Sv. Mihovil. Besplatna tura po Šibeniku koju predsjednica udruge, gospođa Jasenka Ramljak, vodi već petu godinu za redom bila je poklon sugrađanima povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča. Veliki broj Šibenčana svih generacija pokazao je interes za ovakav tip druženja. Obilazak je počeo u parku Roberta Visianija kraj spomenika kralju Petru Krešimiru IV, a završio u krstionici katedrale sv. Jakova, istinskom remek djelu renesansne arhitekture koju je u 15. stoljeću isklesao Juraj Dalmatinac.

Kako je izgledao turistički obilazak Šibenika pogledajte u našoj fotogaleriji, a odgovor na pitanje s početka glasi: prvi razlog je taj što je katedrala sagrađena isključivo i samo od kamena, i nema nikakve popratne vezive materijale. Drugi razlog je Jurjev vijenac od 71 ljudske glave Šibenčana toga doba. Treći razlog je taj što je izgled vanjskog dijela identičan izgledu unutrašnjosti katedrale, četvrti je već spomenuta krstionica. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!