Datum objave: 17. Veljača 2015

Pirotehičaru koji je stradao kod Ružića amputirano lijevo stopalo, policija ne može obaviti očevid

Diana Ferić
Diana Ferić

Pirotehničar koji je danas oko 12.30 stradao od mine u zaseoku Lunići na području Ružića, u razminiravanju tog terena izvan je životne opasnosti, ali još službeno nisu potvrđene težine ozljede koje je zadobio, kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko - kninske, no neslužbeno doznajemo da mu je amputirano lijevo stopalo.

Prema informacijama s kojima raspolaže, stradao je na zadatku, a budući da je u tom trenutku bio usred minskog polja po njega je došao helikopter. Budući da se nesreća dogodila u minskom polju nije moguć niti očevid, kaže Marica Kosor. Slobodna Dalmacija javlja da je pirotehničar Z. T. (36) iz Kutine zadobio na brdu Medenjak, pokraj Ružića, prilikom razminiranja, tešku ozljedu stopala lijeve noge (amputacija), dok mu je desna noga ozlijeđena od gelera. Odmah po nesreći kolege su nesretnom Z.T. pružili prvu pomoć i pozvali helikoptersku pomoć kako bi im ozlijeđeni kolega bio prevezen u splitski KBC.

- Odmah po dojavi helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) je iz Divulja krenuo prema Splitu, gdje je na helidromu splitskog KBC-a "pokupio" pripadnike Hrvatske Gorske službe spašavanja (HGSS) koji su sa pripadnicima HRZ-a krenuli u spasilačku misiju.

Ozlijeđeni pirotehničar je već oko 14.20 sati doveden u KBC Split, gdje je podvrgnut medicinskoj obradi, rekao nam je pukovnik Marinko Kovačić, glasnogovornik 93. zrakoplovne baze.

U helikopteru HRZ-a se na helidromu u Splitu ukrcala posada od pet pripadnika HGSS-a, među kojima je bila i liječnica Sanja Buklijaš.

- Čim smo dobili dojavu, negdje iza 13 sati ljudi su se hitno spremili za let prema Ružiću. Dolaskom blizu pozicije na kojoj se odvila nesreća, pripadnici HGSS-a su pomogli u izvlačenju pirotehničara iz minskog polja, iako su već velikim dijelom ozlijeđenog kolegu iz minskog polja izvukle njegove kolege. Tada ga je liječnica HGSS-a zbrinula i dala mu infuziju. Nakon toga je prevezen u KBC Split, kazao nam je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a.

Kako doznajemo, Z.T je odmah po dolasku u splitski KBC podvrgnut operacijskom zahvatu kojeg su obavili vaskularni kirurzi, prenosimo s portala Slobodne Dalmacije.

 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti