Datum objave: 03. Veljača 2015

Gradski parking preuzeo mulo Krke, Franko Vidović zove inspekcije zbog nepoštivanja Zakona

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Gradski parking u Šibeniku preuzeo je parkiralište na  mulu Krke koje je do sada vodio privatni koncesionar. Njemu je  istakla koncesija, a  Županijska lučka uprava  je za to nedavno dala koncesijsko odobrenje  Gradskom parkingu. Problem je u tomu što nisu raspisali natječaj  nego su im to izravno dodijelili. Na nezakonitost tog postupka danas je upozorio saborski zastupnik Franko Vidović koji je  najavio da će taj slučaj prijaviti inspekciji. "Kao saborski zastupnik moram reagirati na kršenje zakona. Ne ide mi u glavu da netko svjesno krši zakon i to još i prizna. Najprije  za  takvo korištenje pomorskog dobra ne može se izdati koncesijsko odobrenje i ne znam kako im je to palo ja pamet.  Na lučkom području se ne smije davati lučko odobrenje. Osim toga nitko nema pravo onemogućiti svima koji su zainteresirani da se natječu  za taj prostor. Gradski parking je društvo s ograničenom odgovornošću  i na tržištu je kao i svako drugo poduzeće. U Lučkoj upravi kažu da su samo oni pokazali interes, ali kako su drugi mogli pokazati kada nije bilo natječaja", kaže Vidović.

Željko Dulibić, ravnatelj  Županijske lučke uprave priznao je i na  sjednici  Gradskog vijeća Grada Šibenika i u izjavi novinarima da  zakonska procedura nije ispoštovana jer je natječaj obavezan.  " Svjesni smo toga, ali  potrošilo smo dosta vremena na analizu hoćemo li na tom dijelu rive zadržati parkiralište ili ne, a dosadašnjem koncesionaru je 31. prosinca istekla koncesija. Bilo je to vrijeme kada je bilo važno zadržati parkiralište na rivi  i odlučili smo se  na godinu dana dati koncesijsko odobrenje Gradskom parkingu, a  za to vrijeme će Grad Šibenika i Županija odrediti što će na tom prostoru biti", ističe Dulibić.

Ta je tema bila aktualna  i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je vijećnik SDP -a Ante Županović pozdravio to što je parkiralište dano Gradskom parkingu  iako je jasno rečeno  da  zakon nije poštivan. Istodobno takvom načinu dodjele koncesijskog odobrenja  usprotivio se Draško Lambaša, vijećnik HNS -a i direktor šibenske  Luke koja je također zainteresirana da dobije koncesiju za parkiralište na mulu Krke.

Iz kategorije: Vijesti