Datum objave: 22. Siječanj 2015

Diana Vodanović: Ne provodim mobing i opet ću se natjecati za ravnateljicu Ekonomske škole!

Diana Ferić
Diana Ferić

Diana Vodanović, v.d. ravnateljice Ekonomske škole u Šibeniku opovrgnula je na današnjoj konferenciji za novinare da prema zaposlenicima te škole provodi mobing, a za kaos koji je zavladao, što je priznala, optužila je skupinu od desetak profesora za koje tvrdi da su sve inscenirali pa i bojkot nastave, iako kako kaže, to ne može dokumentirati. Naime, nakon što su se profesori te škole najprije anonimnom predstavkom obratili novinarima ukazujući da su izloženi mobingu te da ravnateljica dijeli nezakonito otkaze i zaposlenike izlaže stresu i anksioznosti uslijedila su masovna bolovanja u toj školi zbog kojih je bilo teško organizirati cjelokupno nastavu. Potom su se jučer pobunili maturanti tvrdeći da su žrtve svega toga jer nemaju kvalitetnu nastavu i najavili novi prosvjed zajedno s roditeljima. Diana Vodanović je danas izjavila da je sve to inscenirano s ciljem da ju s onemogući da radi svoj posao te da iz toga stoje ljudi koji od prvog dana nisu prihvatili njezino imenovanje za v.d. ravnateljicu. Prosvjetna inspekcija od svibnja zbog anonimnih prijava vrlo često „češlja“ rad škole i po njezinim riječima upravo su tako otkrivene nezakonitosti.
Odbila je insinuacija da je na to mjesto došla stranačkim kadroviranjem, a argument joj je da se i prije natjecala za ravnateljicu, kada je, kako je kazala, njezina stranka,HDZ bio na vlasti i u državi i u Županiji pa tada nije bila izabrana.

 

U vezi s optužbama da provodi mobing kazala je: „ Je li mobing tražiti od nastavnika da traži pripreme za nastave satove koje su obavezni pisati, je li mobing tražiti od nastavnika da drži punu nastavni sat, a ne da izlaze u 11 i 35 umjesto u 11 55, je li mobing upozoriti nastavnicu da u jednom danu tri puta kasni na nastavu, je li mobing upozoriti nastavnicu da živi stvarno na jednoj adresi, a da je lažno prijavljena na drugoj samo kako bi koristila povlastice“, upitala se Diana Vodanović. Istaknula je i kako je u jednom danu u manje od sat vremena dobila SMS obavijest od pet profesorica da su bolesne i da otvaraju bolovanje te da u takvoj situaciji nije bilo lako organizirati stručnu nastavu jer to zahtjeva određeni postupak.
 

Svog oponenta Andreja Miloševića, za kojeg su u vrijeme izbora ravnatelja bili i profesori i drugi zaposlenici škole, a koji je sada povjerenik Sindikata u Ekonomskoj školi optužila je da je na toj funkciji nezakonito i pozvala se na mišljenje Nezavisnog sindikata po kojem, ako povjerenik sindikata 42 dana ne obavlja tu funkciju ona automatski prelazi njegovom zamjeniku, a Milošević je prije nje nekoliko mjeseci bio vršitelj dužnosti ravnatelja što bi trebalo značiti da se bez izbora nije mogao vratiti na čelo Sindikata. Kazala je i da su se za vrijeme dok je on bio na čelu te škole sklapali nezakoniti ugovori o radu, da su se jednom učeniku opravdani satovi pretvarali u neopravdane kako bi se njegovog oca maknulo s čela Školskog odbora te da je Milošević na sve strane tražio savjete kako ga smijeniti s te funkcije jer mu je smetao.

 

Najveći problem eskalacije te netrpeljivosti u Ekonomskoj školi je to što učenici tvrde da se to održava na njih. Danas je na nastavi bilo svega 9 maturanata. Diana Vodanović tvrdi da je za sve profesore koji su na bolovanju osigurana kvalitetna zamjena, da je nastava redovite pa je pozvala sve učenike da se vrate u školske klupe. Kazala je kako ima informacije da ih se poziva da bojkotiraju nastavu i da se njima manipulira, ali je svjesna toga da to ne može dokazati.
Novinarima je predočila dokumentaciju koja opovrgava da je 2003. Godine u pitanje doveden njezin stručni i pedagoški rad.

 

Na novinarsko pitanje je odgovrila da se namjerava ponovno natjecati za ravnateljicu te škole nakon što bude objavljen nataječaj. Sinoć se sastalo Vijeće roditelja i, kako kaže,nije stekla dojam, da su roditelji protiv nje.

 
 
 

Iz kategorije: Vijesti