Datum objave: 11. Siječanj 2015

Kolinda Grabar Kitarović u vodstvu - "poplavila" gotovo cijela Hrvatska

Diana Ferić
Diana Ferić

Prema prvim prvim nepotpunim službenim rezultatima koje je DIP objavio u 22 sata, a nakon obrađenih 97,55 posto listića - Kolinda Grabar Kitarović  ima 50,42 posto, Ivo Josipović 49,58 posto. 

 
 
Objavljeno ranije:Gotovo čitava Hrvatska je plave boje, sugerira mapa koja pokazuje u kojim županijama je slavila Kolinda Grabar Kitarović, a u kojima Ivo Josipović, prenosimo s Index.hr.

Veći broj glasova Josipović je dobio samo u sedam županija i Gradu Zagrebu. Županije koje su sklonije Josipoviću su Istarska, Primorsko-goranska, Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska, Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska.

Najuvjerljiviju pobjedu Josipović je odnio u Istarskoj županiji gdje je, prema trenutnim rezultatima, skupio 79,64 posto glasova. Jednako impresivan rezultat Josipović je osvojio i u Međimurskoj županiji, gdje je za njega glasalo 72,60 posto birača.

Grabar Kitarović najbolje je prošla u Ličko-senjskoj županiji, gdje je, prema trenutnim rezultatima, skupila 67,92 posto glasova. Drugi najbolji rezultat Grabar Kitarović ostvarila je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je skupila 60,31 posto glasova.

 

 

Iz kategorije: Vijesti