Datum objave: 16. Prosinac 2014

Humanitarnim prilozima razminirano više od 30 000 četvornih metara miniranog područja pokraj Čiste Male

Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom razminiranja više od 30 000 četvornih metara područja oko Čiste Male i Dragišića za št je novac prikupljen humanitarnom akcijom danas su to područje obišli šibensko – kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, Đurđa Adlešić . upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje.

Šibensko-kninska županija i Grad Vodice su u suradnji sa Zakladom za humanitarno razminiranje-Hrvatska bez mina u ožujku ove godine organizirali humanitarnu akciju za prikupljanje novca za razminiranje minski sumnjivog područja K.O. Čista. Tim povodom organiziran je dobrotvorni ručak na kojem je prikupljeno 246.700 kuna. Budući da je za razminiranje područja oko Čiste Male trebalo oko 290. 800 kuna razliku je podmirila Zaklada Hrvatska bez mina. Poslovi razminiranja počeli su 6. prosinca i završeni su jučer.
Župan Goran Pauk zahvalio je svim donatorima, istaknuvši da je u Šibensko-kninskoj županiji prisutno oko 34 kvadratna kilometra minski sumnjivog područja te je pozvao sve tvrtke i ustanove da se uključe u ovaj važan posao koji znači veću sigurnost za lokalno stanovništvo i za posjetitelje.

Iz kategorije: Vijesti