Datum objave: 03. Studeni 2014

Uređuje se končno pomoćno igralište na Šubićevcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima danas je obišao stadion na Šubićevcu gdje su započeli građevinski radovi za pripremu terena za polaganje umjetne trave na pomoćnom igralištu, a za koje je Grad Šibenik rebalansom proračuna osigurao 310 tisuća kuna.

 

Novica Ljubičić, direktor HNK Šibenik u ostavci,  zahvalio je gradonačelniku na podršci, te kazao: „Ovim projektom osigurat ćemo da 300njak djece, koja treniraju u HNK Šibenik, imaju uvjete primjerene 21. stoljeću i gradu kakav je Šibenik. Ovo je prva faza radova, za koje je grad Šibenik prošlim rebalansom osigurao 310 tisuća kuna. Ona među ostalim obuhvaća pripremu podloge, uređenje oko zida, postavljanje instalacija i pripremu stupova za rasvjetu.“

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burićistaknuo je kako je ovo samo jedan u nizu šibenskih projekata kojima se nastavlja ulaganje u sportske sadržaje u gradu: „Ovaj projekt nastavak je onoga što smo obećali, a to je da ćemo napraviti ne samo stadion za male nogometaše, nego da ćemo urediti sve sportske objekte u gradu Šibeniku, sa željom da stimuliramo sve koji se bave sportom, s naglaskom na zdravi život naše djece. Uređujemo Sportski centar Ljubica, a u tijeku je natječaj i za energetsku obnovu sportske dvorane. Stadion je od posebnog značaja, to je nešto s čime se mi, a pogotovo mlada generacija, identificiramo u Šibeniku.

 

Ljubičić je iznio i da će teren biti veličine  100x64 metra, što znači da će ispunjavati sve standardne uvjete za održavanje prvoligaških utakmica, te da će projekt ukupno stajati 2,2 milijuna kuna, priopćili su iz reda gradonačelnik Šibenika.

 

 

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti