Datum objave: 28. Listopad 2014

Gradonačelnik Burić primio šibenske darivatelje krvi i zahvalio im na plemenitosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom obilježavanja Dana  dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskog dana Crvenog križa, koji se obilježava 25. listopada, danas su u prostorijama Crvenog križa u Šibeniku dodijeljena priznanja darivateljima  koji su krv darovali 5,10,20,30 i 40 puta.

Uoči dodjele zahvala okupljenima se obratio gradonačelnik Željko Burić: „ Suvremena medicina, bez obzira na izvrsna ostvarenja na različitim poljima, još uvijek nije našla zamjenu za ljudsku krv. Rezultat vaše nesebičnosti su spašeni životi i zato vam velika hvala.“, rekao je u današnjem obraćanju gradonačelnik  Burić, ukazujući na činjenicu  da je u bolničkim ustanovama uvijek prisutna problematika malih količina krvi.

„S organiziranim darivanjem krvi krenulo se u prosincu 1976.g., ispočetka sa skromnim rezultatima, dok su se danas darivatelji približili planiranoj količini od 3% na ukupnu populaciju.“, rekao je dugogodišnji darivatelj Zdenko Zjačić. Pohvalio je i plemenitost Šibenčana u ratnim godinama, kad su zabilježeni podaci o najvećem broju darovanih doza krvi.

Iz kategorije: Vijesti