Datum objave: 27. Listopad 2014

Zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi:Fila Minčić krv darovala čak 75 puta!

Diana Ferić
Diana Ferić

Prijem za dobrovoljne darivatelje i darivateljice krvi s područja Šibensko-kninske županije organizirao je danas šibensko - kninski župan Goran Pauk, u povodu obilježavanja 25. listopada – Dana darivatelja krvi, a u suradnji s Društvom Crvenog križa Šibensko-kninske županij. Na svečanosti su župan Goran Pauk, ravnateljica Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije Josipa Rimac i predsjednik Društva Crvenog križa ŠKŽ Damir Vlaić uručili zahvalnice i metalni znak priznanja darivateljima koji su krv darovali 75 i 50 puta i darivateljicama koje su dale krv 75 i 35 puta.

Zlatni znak, priznanje za 75 puta darovanu krv dobila je Fila Minčić, dok su srebrni znak kao  priznanje za 75 puta darovanu krv dobili Vladimir Tandarić i Anton Vukičević.  Važno je istaknuti da je 75 puta darovana krv za žene isto kao i kod muškarca 100 puta darovana krv.

Zahvalnice i priznanja za 50 puta darovanu krv dobili su Miroslav Sladoljev, Tome Butko, Robert Nađ, Dejan Sladoljev, Hrvoje Mateša, Miroslav Bašić, Edo Juraga, Vjekoslav Grubelić, Saša Komesarović, Jozo Kopčić, Mirko Zebić i Nenad Sinobad, a za 35 puta darovanu krv dobile su Visla Malešak i Anđa Mešin.

Na početku svečanosti prigodnim riječima obratili su se župan Goran Pauk, ravnateljica Josipa Rimac i predsjednik Damir Vlaić.

„Izuzetno sam ponosan što u našoj Županiji imamo veliki broj dobrovoljnih darivatelja krvi jer to govori o slici našeg društva – solidarnog i humanog prema drugom čovjeku.Zato ovom prigodom zahvaljujem svim darivateljima krvi na plemenitosti, nesebičnosti i humanosti i upućujem najbolje želje za dobrim zdravljem da i nadalje možete darivati krv i pomoći drugima.Županijskom Društvu Crvenog križa, svim gradskim društvima Crvenog križa i klubovima dobrovoljnih darivatelja krvi želim i nadalje uspješan rad“, kazao je župan Pauk na današnjoj svečanosti.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenici župana Tomislav Vrdoljak i Zoran Smolić te ravnateljice Gradskog Društva Crvenog križa Drniša, Knina i Šibenika: Vinka Badžim; Anđelka Balić i Tonka Mikulandra.

 

Iz kategorije: Vijesti