Datum objave: 07. Listopad 2014

Jedan stanar zabranio postavljanje dimnjaka studentske menze na krov nebodera, kakve su posljedice?

Diana Ferić
Diana Ferić

„Skela gore, skela dole bez obavljenog posla“, najkraći je opis pokušaja izvođača radova na uređenju studentske menze u poslovnom prostoru ispod takozvanog ležećeg nebodera u Šibeniku  da na krov te zgrade montiraju dimnjak  za  buduću kuhinje menze, kako pare koje će se stvarati ne bi nikome smetale, a to je i  predviđeno projektom.

 

Naime, skela je podignuta, cijevi koje bi trebale voditi do vrha  zgrade su nabavljene, ali kad je sve to trebalo montirati pobunio se samo  jedna od mnogih stanara te zgrade i to spriječio. Dimnjak neće biti postavljen na krovu nego na zidu u ravni menze i svakom je jasno da će pare koje iz njega budu izlazile, ma kakvi filteri bili upotrebljeni, biti problem i za stanare te zgrade i za stanare okolnih zgrada, ovisno o  vjetru.

 

„Svima je to jasno, ali ja moram poštovati zakon. Ako se ijedan vlasnik stana u toj zgradu u kojoj uređujemo menzu usprotivi mi to moram poštovati. Ja mogu samo obećati da ćemo za dimnjak, ako budu na zidu menze prema ulici nabaviti najbolje filtere u Hrvatsko", kazao nam je Krešimir Šakić, direktor šibenskog Studentskog centra koji uređuje tu menzu.  U čudu su i radnici koji su se  bez problema danas spremali popeti na skelu visoku  četrdesetak metara i montirati dimnjak. „Nismo baš sigurni da, kada menza počne raditi i kada se počnu šriti mirisi iz dimnjaka koji ćemo sada montirati na zidu menze neće ljudi buniti i da neće ponovno trebati montirati skelu i premjestiti ga na krov. A sve to košta. Košta ovo sada bezrazložno montiranje skele i nabava cijevi koje sada nisu potrebne“, kazali su nam.
 

Menza je već trebala biti otvorena, ali se procedura odužila zbog žalbe jednog od ponuditelja opreme koji nije izabran. Po Šakićevim riječima, polaznici šibenskog Veleučilišta zbog toga ne trpe jer im je prehrana organizirana u restoranu Medulić koji je tu uslugu pružao i lani.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti