Datum objave: 07. Listopad 2014

Lift za invalide na zgradi šibenske gimnazije spreman za uporabu, vožnja samo uz karticu

Diana Ferić
Diana Ferić

Novoizgrađeni lift za osobe s invaliditetom u šibenskoj gimnaziji spreman je za upotrebu, kako doznajemo u Uredu za društvene djelatnosti Šibensko - kninske županije.Prije nego ga se stavi u pogon sastat će se ravnatelji svih triju škola koje će ga koristiti – Gimnazije Antuna Vrančića, Ekonomske te Prometne škole i točno odrediti pravila vožnje liftom, kako se to ne bi zloupotrebljavalo, kazala nam je IvanicaBelamarić, ravnateljice šibenske gimnazije „Antuna Vrančića“. Lift neće biti dostupan svima nego će se moći koristiti samo uz posebnu karticu.

Na sreću, u šibenskoj gimnaziji je samo jedan učenik s invaliditetom no njegovi roditelji inzistiraju upravo na tome da on hoda tako da mu lift za sada ne znači puno. U druge dvije škole je još četvero učenika s invaliditetom.
No koliko ih god bilo zakonska je obveza vlasnika škola da u njima osigura mobilnost osoba s invaliditetom. Izgradnju lifta u zgradi gimnazije, koji se nalazi sa stražnje strane i ne narušava tu građevinu zaštićenu kao spomenik kulture, financirala je Šibensko – kninska županija s 420 000 kuna iz kapitalnih ulaganja.

U Šibeniku sve srednje škole sad imajuliftove za invalide. Lani je izgrađena pomična platforma u Turističkoj i Kemijskoj školi, a  Tehnička škola  je dobila lift za osobe s invaliditetom kada je rekonstruirana i dograđena.

 

Iz kategorije: Vijesti