Datum objave: 06. Listopad 2014

Šibenski mališani i osnovci s gradonačelnikom Burićem započeli Dječji tjedan

Diana Ferić
Diana Ferić

Sotinjak djece iz šibenskih dječjih vrtića i osnovnih škola okupilo se danas točno u podne ispred Krešimirova doma označavajući početak obilježavanja Dječjeg tjedna, a pridružili su im se i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

„Draga djeco, čestitam vam vaš dan i vaš tjedan! Šibenik je grad prijatelj djece, ima Međunarodni dječji festival i još puno toga što ga čini najljepšim gradom na svijetu. Igrajte se i uživajte u svom danu i igri u našem gradu kojega želimo učiniti što boljim i ljepšim za vas koji ćete njime jednog dana upravljati“, kazao je gradonačelnik  Burić. Društvo Naša djeca iz Šibenika pridružili se međunarodnoj akciji „Daj 10 za dječja prava u svijetu“ pa su na današnjem događanju na podu stajala dva velika platna - na jednom su mališani koji još ne znaju pisati ostavljali otisak svog dlana prethodno umočenog u boje, osmoškolci su ispisivali poruke.

Dječji tjedan se obilježava u prvom punom tjednu u listopadu Ove godine počinje 6. listopada i traje do 12. listopada. Današnji dan, 6. listopada, ujedno se obilježava i kao Međunarodni dan djeteta.

Otiskujući svoje dlanove na veliko platno, djeca su se pridružila nacionalnoj akciji „Daj 10 za dječja prava u svijetu“. Nakon toga su, simboličnom šetnjom kroz grad, skrenula pažnju na svoje želje i potrebe, darivajući napisane poruke odraslima.

Obilježavanje Dječjeg tjedna se nastavlja i u četvrtak u Gradskoj knjižnici, literarnom radionicom pod nazivom „Dječja prava kroz stihove“, na kojoj će sudjelovati učenici šestih razreda OŠ Jurja Dalmatinca i Jurja Šižgorića. Radionica počinje u 18,00 sati.

Petak je namijenjen najmlađima, za koje je, u Gradskoj knjižnici, s početkom u 18 sati, organizirana pričaonica bajki koju će održati gđa. Marina Delić – Nikić

 

Iz kategorije: Vijesti