Datum objave: 25. Rujan 2014

Gradonačelnik Burić na sjednici Gradskog vijeća:Voda je ispravna,potencijalne opasnosti postoje i dalje

Diana Ferić
Diana Ferić

Odgovorno tvrdim da je pitka voda apsolutno zdravstveno ispravna  i  da se može bez ikakvog rizika koristiti  sve ali potencijalne opasnosti  i dalje su prisutne, kazao je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić na Aktualnom satu  na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika  odgovarajući na pitanje vijećnice s NL Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac koju je zanimalo  jesu li, bez obzira na nedavno zagađenje vode , u 2013. godini i kasnije provodila nezavisna  kontrola njezine ispravnosti, izvan Vodovoda i odvodnje.

.

Gradonačelnik  je kao glavni problem istaknuo takozvane ekološke  crne točke koje je nazvao potencijalnim bombama i prozvao je državu koja bi to morala riješiti. "Nije obveza ni privatnih vlasnika kao što je Ivanal  ni lokalne samouprave u slučaju TEF-a da sanira  te  crne točke. "One su potencijalne bombe i prijetnja čistoći pitke vode, ali su i razlog zbog čega na te  atraktivne prostore  ne mogu privući investitori. " Država je donosila odluke o tomu gdje će biti smještena industrija koja je za sobom ostavila  ta onečišćenja i ona je ta koja se mora uključiti  u čišćenje terena. Nedavno zagađenje pitke vode pokazalo je kako je loš taj odnos države prema državnom problemu. Utopija je  očekivati  da će to riješiti lokalna samouprava", kazao je  gradonačelnik Burić koji je tu temu povezao i s čišćenjem TEF -a uz primjedbu kako je Grad zapravo očistio tuđi teren  i za to se zadužio, a novac će trebati početi vraćati  već u sljedećoj godini.

 Nezavisna vijećnica  Mira Vukšić kritizirala je  rad županijskog Kriznog stožera  u slučaju nedavnog zagađenja pitke vode  kazavši da nisu pravodobno reagirali i obavijestili građane i time pridonijeli stvaranje panike. Zanimalo ju je je i je li gradonačelnik obaviješten o tomu što su policija  i Državno  odvjetništvo utvrdili u vezi s  izvorima zagađenja  pitke vode na što je on odgovorio da za sada nema informacija o tomu. 

Iz kategorije: Vijesti