Datum objave: 17. Rujan 2014

Tvrtka Ivanal tvrdi da nije dogovorna za onečišćenje vode na šibenskom području

Nina Medić
Nina Medić

„Tvrtka Ivanal energično odbija odgovornost za situaciju koja je opterećivala javnost zbog nemogućnosti korištenja vode iz vodovodnog sustava“, stoji u priopćenju kojim je bivša šibenska tvornica aluminija Ivanal reagirala je priopćenjem na izjave pojedinaca da je njihova tvornica u Lozovcu odgovorna za onečišćenje vode.

„Obzirom na javnu izjavu neodgovornih pojedinaca i to neuobičajeno precizno usmjerenu na tvrtku Ivanal da je putem svojeg vlasništva na prostoru Lozovac odgovorna za onečišćenje ode u vodovodnom sustavu grada Šibenika i šire, Ivanal informira javnost o sljedećem: „Ivanal je u suradnji sa meritornim institucijama, konkretno predstavnicima inspekcijske službe i policijske uprave, obavio 16.rujna 2014. uvid na lokaciji Lozovac, a unutar prostora gdje se do 2009. realizirala aktivnost tvornice aluminija Lozovac.“

Priopćenje potpisuje Vladimir Ivanović, direktor Ivanala, koji ističe kako su predstavnici tvrtke IVanal odgovorili na sve ostavljene upite i dozvolili uvid u sve prostore i sustave kao moguće izvore onečišćenja te kako će o rezultatima uvida obavijestiti javnost.

„Ivanal suosjeća sa žiteljima Šibensko-kninske županije zbog, do sada, neobjašnjenog onečišćenja vode, te uvjerava tu istu javnost da na prostoru nekadašnje tvornice aluminija Lozovac na postoji opasni otpad koji bi mogao utjecati na životni okoliš“, zaključuje direktor Ivanala u priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti