Datum objave: 08. Rujan 2014

Šibenska bolnica nabavila suvremeni uređaj za bezboloniji i detaljni pregled probavnog sustava

Diana Ferić
Diana Ferić

Suvremeni , fleksibilni video gastroskop i kolonoskop koji će omogućiti detaljnije pretrage probavnog trakta, ali i smanjiti liste čekanja za takve preglede nabavila je Opća bolnica Šibenik što je danas predstavljeno na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu te bolnice na kojoj su uz sanacijskog upravitelja dr. Antu Županovića bili i dr. Dragomir Belamarić pročelnik interne medicine, dr. Ante Samodol, šef Gastroenterologije te specijalistkinja gastroenterolog dr. Danica Juroš i njezina mlađa kolegica Eva Čubrić.
 

Po riječima dr. Ante Županovića, šibenska bolnica je u posljednje vrijeme uložila nekoliko milijuna kuna u novu opremu kako bi poboljšala dijagnostiku , a novi gastro i kolonoskop stoji bez PDV –a  380 000 kuna što je vrlo povoljna cijena. „Radimo velike iskorake u dijagnostici kako bismo unaprijedili usluge u našoj bolnici. Možemo se pohvaliti da su liste čekanja kod nas znatno kraće nego u nekim drugim zdravstvenim ustanovama“, kazao je dr. Županović.
 

Dr. Eva Čubrić je objasnila kako novi uređaj ima znatno bolju rezoluciju pa se kod pretraga probavnog trakta mogu uočiti i najmanje smetnje, pa i početne stadije polipa i tumora, a pregled njime je za pacijenta ugodniji nego dosadašnjim gastro i kolonoskopom.
 

Prema riječima dr. Juroš na gastroskopiju se ne čeka, a na kolonoskopiju se čeka jer imaju samo jedna kolonoskop u Županiji. Nakon nabave novog uređaja zaposlit će još jednog specijalistu koji će raditi samo ambulantne preglede i to će smanjiti listu čekanja.

Do sada su godišnje  obavili 2 000 gastrskopija i 800 kolonoskopija.

 

 

Iz kategorije: Vijesti