Datum objave: 27. Kolovoz 2014

Neće više biti besplatnog parkiranja u gradskim četvrtima izvan centra grada

Diana Ferić
Diana Ferić

Više reda u parkiranje automobila u Šibeniku, pogotovu u turističkoj sezoni kada turisti koriste četvrti udaljenije od povijesne jezgre za parkiranje, bit će uvedeno ucrtavanje parkirnih mjesta i naplatom parkiranja i u tim, novijim dijelovima grada, najavio je na primjeru Baldekina, najavio šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić, a to je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika bio i prijedlog oporbenog vijećnika, HNS –ovca Draška Lambaše. On je upozorio i kako turisti, posebno oni koji odlaze na ljetovanje na šibenske otoke, svoje automobile ostavljaju danima na parkiralištu oko bazena u Crnici i to besplatno. „Sve nam je to poznato. Turisti tako da bi izbjegli plaćanje parkiranja automobila i na Baldekinu, čak i kod spomen koša Dražena Petrovića. Tu ćemo ucrtati parkirna mjesta i uvesti plaćanje parkiranja. Domicilni stanovnici neće biti oštećeni jer će u tom slučaju sigurno imati puno više mjesta za svoje automobile, a neće plaćati komercijalnu nego povlaštenu cijenu parkiranja.
Na problem parkiranja, ali u povijesnoj jezgri ukazao je i vijećnik HDZ –a Damir Lučev koji je upozorio da stanari tog dijela grada ne mogu naši slobodno mjesto za svoje automobile. Tvrtka gradski parking je ovog ljeta uvela neke novine koje su trebale pomoći stanarima tog dijela grada, ali to očito, kazao je Goran Bulat, direktor „Gradskog parkinga“ nije dovoljno pa će pokušati to poboljšati.
Gradonačelnik Burić je ja najavio da gradska vlast ne odustaje od prstena garaža oko središta grada, ali ni od parkirališta ispod Poljane koje će, kazao je, biti izgrađeno u mandatu aktualne vlasti, a u taj projekt kreću čim nađu investitora .

Iz kategorije: Vijesti