Datum objave: 03. Kolovoz 2014

FOTO:Jezerani u crkvici Ivana Trogiranina predstavili svoju povijest i sadašnjost

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući entuzijazmu Nenada Milina, direktora Turističke zajednice Jezera u crkvici Ivana  Trogiranina u tom mjesto danas je otvorena izložbe na kojoj su prikazani artefakti o kulturnoj  baštini tog područja, ali i brojne fotografije  na kojima su prikazana  Jezera nekada i Jezera danas iz istog kuta snimanja što je zanimljivo ne samo turistima nego i Jezeranima o čemu svjedoče  poruke iz  Knjige utisaka.  "

"Poznato je da ne treba puno da bi se napravi sadržaj zanimljiv  turistima. Ovdje smo prikazali naše  izvorne narodne nošnje te niz povijesnih i aktualnih fotografija koje uglavnom potječu iz obiteljskih albuma kako bi dočarali taj povijesni tok unazad  najmanje 80 godina kada je riječ o fotografijama", ističe Nenad Milin.

No  izloženi artefakti potječu iz puno starije povijesti - izvorne nošnje te cipele koje su se uz njih nosile stare su  200 godina. Tu su i rukopisni dokumenti Župe Gospe od Zdravlja Jezera na glagoljici iz 17 stoljeća te Misal  pisan glagoljicom iz  17 stoljeća koje im je ustupio jezerski župnik. Izložena je i maketa jezerske crkve izrađene u kamenu Ante Klarina   te model broda Titanik koju  izradio Andrija Klarin, kapetan duge plovidbe za što mu je trebalo tri godine. 

Iz kategorije: Vijesti