Datum objave: 03. Lipanj 2014

FOTO:Dodijeljeni gimnazijski oskari - najprofesor Krešimir Mudronja

Diana Ferić
Diana Ferić

Čuveni gimnazijski Oskari , nazvani Antun, dodjeljeni su najučenicima i profesorima šibenske gimnazije „Antuna Vrančića“ večeras, po 12. put, na tradicionalnoj manifestaciji Antun u šibenskom kazalištu, u ležernoj i zabavnoj atmosferi u kojoj su profesori i učenici bili jednaki što su simbolizirale i voditeljice – učenica 2. razreda Ana Acalin i profesorica hrvatskoj jezika Mila Kundajica, ali i prezenterski parovi koje su činili po jedan učenik i profesor.

 

Program je počeo svečano, uz Mjesečevu sonatu koju je na glasoviru odsvira Borna Erceg te uz obraćanje ravnateljice Ivanice Belamarić ; potom je uslijedio pregled svih događanja u Gimnaziji proteklih godinu dana koje su i učenici i profesori popratili sa smiješkom, a onda je na scenu, u ritmu salse, stupila plesna skupina Gimnazije koja djeluje od ove godine .

 

Kipić Antun je, kao najučenik prvog razreda ,dobio Tonko Čičin Šain koji je inače ponavljač, a da mu s eto nije dogodilo, kazao je, sigurno tu titulu ne bi nikad dobio. Najučenica 2. razreda je Ana Acalin, trećeg Petar Dželalija , a najmaturantica je Bruna Kulušić. Birali su se i najučenici i najprofesori u brojnim aktivnosti ma i projektima koje šibenska gimnazija provodi. Najsportaši su muška košarkaška ekipa pod vodstvom prof. Krešimira Mudronje, najučenik u izvannastavnim aktivnostima je Ema Baus, najučenik u prirodnim znanostima prvašica Lara Košta, a u društvenim znanostima četvrtaš Grgur Hajdić. Najomiljenijim profesorom proglašen je profesor tjelesnog Krešimir Mudronja, a najprofesori u javnoj promociji Gimnazije su Franka Maričić Bujas i Neven Đurić koji su izradili projekt o predrasudama Šveđana o Hrvatskoj i Hrvata o Švedskoj  za koji su dobili sredstva Europske unije. U kategoriji poznati bivši učenik šibenske gimnazije Antuna je dobio akademik, profesor emeritus dr.sc. Mate Zorić.

 Svih njih izabrali su učenici u anonimnoj anketi.

 

U zabavnom dijelu programa nastupio je Ante Štampalija, pobjednik ovogodišnje Vrane i grupa Sound Slake te prošlogodišnji pobjednici Brko i plaćenici koji su imali malih problema s tehnikom, ali nakon što je Brko otpjevao, a članovi banda odsvirali, uz violinu i duhačke instrumente, Rundekov Apokalipso sve je bilo zaboravljeno. Gost večeri bila je grupa Nola.

"Antun 2014" organizirala je skupina gimnazijalki na čelu s Cvitom Dulibić, učenicom trećeg razreda, a organizatorice su se u video skeču našalile i na svoj račun prikazujući kako je tekla organizacija. Sav prihod s Antuna, od prodaje školskog glasila Pegla i ostalih ovogodišnjih aktivnosti namijenjen je bivšoj polaznici Gimnazije, teško oboljeloj Mari Roši, a ček je u njezino ime primila njezina sestra Kata. Mari je bilo namijenjeno i veliko cvjetno srce koje je sve vrijeme stajalo na pozornici, a koje je kao i ostalu romantičnu cvjetnu dekoraciju izradila Antonija Modrušan, ravnateljica Galerije Krševan u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti