Datum objave: 13. Svibanj 2014

Veterinari:Protok vode mogao bi spasiti kornjače u fontani ispred crkve Gospe van grada

Diana Ferić
Diana Ferić

Veterinari smatraju da se glede kornjača u fontani ispred crkve Gospe vangrada za sada ne može ništa učiniti nego očekivati da će voda koja kroz fontanu protječe pročistiti njihovo stanište i da će uspjeti preživjeti, kako dozmajemo. Ugrozili su ih vandali koji su, kako se pretpostavlja, fontanu poprskali  kiselinom zbog koje je i požutjela mahovina. Djelatnici  gradske tvrtke "Zelenilo" našli su nekoliko uginulih kornjača i po okolišu zaključili da je netko po Fontani prosuo kiselinu što su prijavili i Policiji.

 

Objavljeno ranije.Nema novih informacija o vandalskom činu meta kojeg su bile kornjače u fontani ispred crkve Gospe vangrada u koju je netko, po svemu sudeći, ulio kiselinu i nekoliko kornjača je uginulo. Siniša Burić, direktor poduzeća „Zelenilo“ koje brine o fontanama i koji je zaslužan za dugogodišnju „koloniju“ kornjača u toj fontani izjavio nam je danas poslijepodne da je nazvao policiju i obavijestio ih o tom događaju, ali da mora otići u policijsku postaju podnijeti službenu prijavu jer bez toga policija ne može reagirati tako da se za počiniteljima još niti n traga niti se zna što se dogodilo.: „ Šokiran sam da je nekome palo na pamet tako nešto napraviti. Najprije smo primijetili da je mahovina požutjela što se u ovo doba ne bi smjelo događati, a onda smo pronašli nekoliko uginulih kornjača. Pitanje je i što će se dogoditi s ostalim kornjačama u Fontani. Neki su mi kazali da su možda oslijepile“, kaže Burić koji pokušava doći ki do nekog od veterinara da pregledaju kornjače.
Prije nekoliko dana vandali su u ostale šibenske fontane ulili pjenu pa se i to dovodi u vezu s „napadom“ na kornjače koje su već godinama jedna od glavnih turističkih atrakcija Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti