Datum objave: 09. Svibanj 2014

Podružnica OraH-a osnovana večeras u Šibeniku - pogledajte tko su članovi

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je večeras dobio podružnica OraH-a, stranke koja je prema posljednjim anketama treća po podršci birača u Hrvatskoj. Uvjeti za njezino osnivanje stvoreni su već duže vrijeme jer se okupilo više od 20 članova no dana je na red došli i službeno osnivanje. Predsjednika će izabrati nakon što se članovi bolje upoznaju, a aktivnosti će i dalje voditi Emilijo Menđušić, vlasnik Sokolarskog centra u Dubravi. U podružnici su uglavnom mlađi, uglavnom anonimni ljudi, a od javnosti poznatijih tu su Erika Popović, Srećko truta i Slobodan Skračić.
 

Na osnivačkom skupu bila je i predsjednica stranke Mirela Holly i članovi njezina najužeg tima kao i predstavnici dalmatinskih ogranaka.
 

Mirela Holy je , odgovarajući na pitanje novinara, kazala da je OraH nije treća nego drukčija opcija te da se ne bave svojom konkurencijom nego programima. „Naš cilj je stvoriti uvjete za realizaciju projekata održivog razvoja koji će otvoriti radna mjesta i povećati BDP. Smatram da nitko nije fiksiran kao birač i da su ljudi sposobni odabrati opciju koja im najviše odgovara. Činjenica je da su građani zagađeni politikom i da su razočarani, a naš je zadatak vratiti njihov povjerenje u politiku i političare“, kazala je Mirela Holy. Napomenula je kako  žele dovesti do promjene stanja u državi za što  postoje znanja kako to napraviti. „Ako ne uspijemo barem ćemo moći reći da smo pokušali“, dodala je.
Emilijo Menđušić je istaknuo kako su militantni desničari s jedne, i političari koji su iznevjerili demokraciju doveli građane u situaciju da biraju manje loše od loših, a smisao je ponuditi ljudima da biraju ono što je vrijedno.
 

Sudionici osnivačkog skupa postavljali su različita pitanja od toga ima li ORAH rješenje za borbu protiv eksploatacije radnika i racionalizaciju javne uprave do odnosa prema homoseksualcima i legalizaciji konoplje. Mirela Holy je ,odgovarajući na njih, kazala kako je činjenica da radnici danas nisu zaštićeni i da to treba mijenjati, da je besmislena racionalizacija javne uprave po principu uravnilovke već da treba zadržati one koji znaju i žele raditi, a dati otkaze neradnicima .

 

Kada je riječ o homoseksualcima kazala je da se ORAH zalaže za prava svih manjina pa tako i njihova, o legalizaciji konoplje je ponovila kako su za gospodarsko iskorištavanje te bilje, te za skidanje fame oko marihuane: „U hitnu pomoć nikad nije nitko primljen jer se prepušio marihuane, ali jest zbog pretjeranog pijenja alkohola ili pretjeranog pušenja duhana“, zaključila je Holy.

Iz kategorije: Vijesti