Datum objave: 09. Svibanj 2014

Stipe Petrina o jutrošnjem buntu: Nisu me slomili pa zastrašuju ljude oko mene

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina pojasnio je na konferenciji za novinare koju je održao nakon prekida jutrošnje sjednice Županijske skupštine, a vijećnica s njegove liste Iris Ukić Kotarac pohvalila je predsjednika Skupštine Nediljka Dujića da je postupio ispravno poštujući Poslovnik i da je to napredak u odnosu na njegovog prethodnika Josipa Odaka koji, prema njezinim riječima, nije tako postupao. "Stipe Petrina je iskazao svoj bunt za skupštinskom govornicom kako bi upozorio javnost na neke institucije u državi i Šibensko - kninskoj županiji kao što su sudovi, državno  odvjetništvo , policija pa i dio županijske vlasti  leglo kriminala i da koriste svoj moć u političke svrhe", istaknula je Iris Ukić Kotarac.

Petrina je naveo kako je Državno odvjetništvo u Šibeniku, na temelju anonimnih prijava protiv njega u kojima se, u ime vijećnika s njegove nezavisne  liste tvrdi da je on zlouporabio novac u predizbornoj kampanji i da ga je uplaćivao na vlastiti račun i koristi za osobne potrebe pa i za plaćanje tečaja talijanskog jezika svojoj najmlađoj kćeri. " Kada pravosudni organi nisu mogli i za što optužiti mene sada udaraju na ljude oko mene. Nisu me slomili pa sada zastrašuju  moje suradnike.Strašna mi je spoznaja da USKOK u ponedjeljak zove na razgovor i moju maloljetnu kći što je nezakonito. Svi vijećnici u čije ime je, navodno, poslana anonimna prijava su  kazali i potpisali da su svi navodi neistiniti, ali to USKOK -u nije dovoljno pa nastavlja pritisak.  Nadalje, zamjenica državnog odvjetnika u Šibeniku napisala je optužni prijedlog za sve nezavisne vijećnike koji su se kandidirali na mojoj listi na lokalnim izborima jer da nisu otvorili svatko svoj račun za prikupljanje donacija niti svatko svoju  web stranicu nego smo otvorili zajednički račun i  web stranicu. Kaznila ih je s 90 000 kuna. Ja ju javno pitam je li to isto napravila i drugim nezavisnim vijećnicima. Naravno da nije i da je ovo  osveta meni, valjda zbog toga što sam proti nje pokrenuo sudski postupak na sudu u Zadru", istaknuo je Petrina.

Naveo je i kako će za četiri dana biti pravomoćna presuda Suda za ljudska prava u Strasbourgu u slučaju "nunčake" koja je donesena u njegovu korist i koja razotkriva korumpiranost  Suda u Šibeniku.Riječ je o slučaju iz 2002.g., i tučnjavi u kojoj se primoštenski načelnik obračunao sa susjedima, braćom Radić, od čijeg se napada, kako je tvrdio, samo branio. Sud u Stasborgu je preusdio da je Petrina u procesu sudskog postupka bio oštećen i da nisu poštivana njegova prava.

Petrina je na kraju jutrošnjeg   obraćanja novinarima  izjavio kako je njegov današnji bunt iskazan na sjednici Županijske skupštine i znak solidarnosti s Markom Francetićem, Željkom Peratovićem, Damirom Margetićem i ostalim , kako ih je nazvao zviždačima, koje režim progoni zbog stavova koje su javno iznosili. 

Iz kategorije: Vijesti