Datum objave: 06. Svibanj 2014

Kandidati HDZ -a za EU parlament poslali iz Šibenika poruku Milanoviću da mora otići

Diana Ferić
Diana Ferić

Rezultati izbora za Europski parlament bit će prava poruka Vladi Zorana Milanovića da treba otići i prepustiti mjesto onima koji znaju izvući Hrvatsku iz krize - poručili i su  s današnje konferencije Županijskog odbora HDZ –a Šibensko – kninske županije na kojoj su predstavljena četiri od 11 kandidata te stranke i njihovih koalicijskih partnera i to Dubravka Šuica, Ivica Tolić, Ivan Sablić i Marijana Petir. Konferencija za novinare je  više bila  predizborni skup na kojem su kandidati predstavili svoj program uvjereni da će na predstojećim izborima  za EU dobiti najviše glasova i da će to biti poraz za Milanovićevu vladu. Njihov moto je "Snaga zaa bolje sutra", a program se temelji na razvoju gospodarstva i stvaranju uvjeta za otvaranje radnim mjesta.

U uvodu je Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ –a poručio premijeru Milanoviću da je došlo vrijeme da njegovu vladu zamjene sposobni ustvrdivši da gospodarska situacija u Hrvatskoj nije nikada bila lošija, a da je broj nezaposlenih na razini od prije 12 godina, u vrijeme kada je mandat završila također SDP –ova vlast. „Dobro ste rekli da je u Hrvatskoj narušeno povjerenje, ali povjerenje je narušeno u vas i vaše ministre“, kazao je Kulušić. Šibensko – kninski župan i predsjednik GO HDZ –a Grada Šibenika Goran Pauk je istaknuo kako je Šibensko – kninska županija do sada iskoristila 40 milijuna eura za svoje projekte, ali sve iz pretpristupnih fondova i za vlasti HDZ –a dok za vrijeme Milanovićeve vlade nije iskorišten niti jedna kuna iz strukturnih fondova.

 

Dubravka Šuica, koju je tajnik ŽO HDZ –a Tomislav Vrdoljak najavio kao najaktivniju zastupnicu u EU parlamentu, kazala je kako bi, nakon današnje smjene ministra Linića slogan HDZ –a za EU parlament „Snaga za bolje sutra“trebalo promijeniti u „Snaga za bolje danas“. Istaknula je kako su zastupnici koji su sada u EU parlamentu s HDZ –ove liste u potpunosti obavili svoju zadaću zastupanja građana u EU parlamentu, a kritizirala je hrvatsku vladu zbog toga što nije stvorila uvjete za povlačenje novca iz strukturnih fondova navodeći kako je jedna od razloga to što to ne znaju ili nemaju kadrova jer su posmjenjivali sve što su smijeniti mogli te je istaknula kako nisu bili u stanju donijeti sveobuhvatni plan, strateški okvir koji je uvjet da bi se dobio novac iz EU fondova. Inače, kandidati HDZ –a i partnera za EU parlament predstavljeni su kao predstavnici Hrvatske u malom jer su među njima i predstavnici braniteljskih udruga ( Ivica Tolić), iseljene Hrvatske (Ivan Sablić) te hrvatskog sela i hrvatskih ribara „Marijana Petir“.

 

Ivica Tolić, časnik Hrvatske vojske i Hrvatske ratne mornarice, koji je bio prvi hrvatski vojnik koji je ušao u bivše vojarne Kruščica i Zečevo za rujanskog rata, a bio je i zapovjednik Čavoglava istaknuo je kako se rat za Hrvatsku danas vodi drugim sredstvima, ali kako su i tu potrebne odlike kojima se u ratu branila Hrvatske – srčanost i pravednost jer sada je cilj gospodarski razvitak i otvaranje radnim mjesta, a napomenuo je kako je u tome korisna i operativnost koja odlikuje branitelje budući da sadašnja vlast kasni u svemu.
Ivan Sablić, savjetnik u konzulatu RH u Stuttgartu napomenuo je kako u dijaspori živi 3 i pol milijuna Hrvata i kako su to većinom stručni i sposobni ljudi koji stoje na raspolaganju Hrvatskoj te da će se zalagati upravo za angažiranje njihovih potencijala u razvoju Hrvatske. Pohvalio je projekte Šibensko – kninske županije koji su kandidirani za Eu fondove svrstavši ih u kategoriju pametne specijalizacije, a posebno je istaknuo iNavis program za transfer tehnologija i razvoj ekopoljoprivrede.

 

Marijana Petir, predstavnica HSS / a na kandidacijskoj listi za EU parlament kazala je je kako je ona ;predstavnica sela i seljaka koji prehranjuju Hrvatsku i koji su za[zaštitnici hrvatskog identiteta te da é se za to kao i za obitelj iz koje sve proizlazi i koja usa]uje sve vrijednosti zalagati u EU parlamentu.
Kandidate  HDZ -a i njihovih partnera za EU parlament danas su u prostorije HDZ -a došli podržati  predstavnici mladeži te stranke te  Zajednice  žena " Katarina Zrinska" i utemeljitelji.

Iz kategorije: Vijesti