Datum objave: 28. Travanj 2014

Učenik Prometno-tehničke škole Šibenik Stipe Mićin postao državni prvak

Nina Medić
Nina Medić

Stipe Mićin, učenik 4.C razreda Prometno-tehničke škole Šibenik osvojio je prvo mjesto na Državnom natjecanju Pomorskih i prometnih škola Republike Hrvatske, smjer pomorski nautičar. Stipe Mićin, inače Vodičanin, tako je postao prvi učenik Prometno-tehničke škole u povijesti koji je osvojio prvo mjesto na tom natjecanju.

Natjecanje se održavalo od 23.-25 travanja u šibenskom hotelskom naselju Solaris, a na njemu su se, u ukupno sedam disciplina (Tehničar cestovnoga prometa,Tehničar za željeznički promet, Zrakoplovni prometnik, Tehničar PT-prometa, Tehničar za logistiku i špediciju, Vozač motornoga vozila, i Pomorski nautičar), natjecale pomorske škole iz Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke, Lošinja te Prometno-tehnička škola Šibenik.

„Za natjecanje smo se pripremao sam se sa svojim mentorom Davorom Lakošem, nastavnikom nautičke skupine predmeta oko dva i po' mjeseca. Na natjecanju je bilo 34 učenika koji su se natjecali u različitim sektorima. Sam ispit sastojao se od objektivnog tipa pitanja, dakle općenite stvari iz pomorske struke na koje su bili ponuđeni odgovori, zatim rada na karti, rješavanja zadataka iz stabiliteta te samostalnog rada i prezentacije. Ja sam sve to uspješno odradio i na kraju bio prvi. Ipak, uz potrebno znanje i spremu, na takvim natjecanjima treba imati i malo sreće“, priznao nam je Stipe Mićin.

„Uspjeh našeg učenika je plod iznimno kvalitetnog rada učenika i nastavnika Prometno-tehničke škole Šibenik te pokazuje da i male škole s kvalitetnim kadrom mogu postići vrhunske rezultate. Nije bitna zgrada u kojoj smo smješteni već  kvaliteta ljudi u školi. Svi smo jako ponosni na Stipu i njegovog mentora“, rekao je Zdravko Pervan, ravnatelj Prometni-tehničke škole Šibenik.

Kao nagradu za svoj uspjeh omogućen mu je direktan upis na pomorski fakultet, čime mu se ostvarila želja da pohađa upravo taj fakultet, priznanje koje će igrati veliku ulogu kod dobivanja prvog posla, te naravno, zlatnu medalju koja mu je još draža jer njeno naličje krasi slika Fausta Frančića, slavnog izumitelja sa otoka Prvića.

Svoje zadovoljstvo nije skrivao ni Stipin mentor, Davor Lakoš, inače iskusan pomorac koji je svom učeniku prenio znanje i vještine stečene u korčulanskoj tvrtki Korkyra shipping. „Stipe je inače vrlo dobar učenik, jedan od najboljih u školi i s njim je užitak raditi. Moram istaknuti da smo se priremali na školskom super-modernom simulatoru transas koji je opremljen radarom, elektronskim kartama, autopilotom, GPS sustavom i AIS-om što nam puno znači kod priprema za ovakva natjecanja.“

Iz kategorije: Vijesti