Datum objave: 26. Ožujak 2014

FOTO: Zbog novog objekta na staroj Peškariji ode stoljetna fafarinka

Diana Ferić
Diana Ferić

Dodatnu sablazan kod velikog dijela Šibenčana koji se od početka ne slažu s gradnjom stambeno – poslovnog objekta  na staroj Peškariji izazvalo je to što je investitor posjekao stoljetnu fafarinku koja se nalazi na tom području. „Dođe mi da legnem ispod strojeva i ne dopustim radove“, kazao nam je jedan ugledni Šibenčanin.

Vezano za gradnju tog spornog objekta nema nikakvih novosti. Konzervatorski odjel  je, kako nam je kazao njegov ravnatelja Marko Menđušić, povukao zabranu koju su izdali investitoru koji je prije desetak dana započeo sondiranje terena. „Mi smo to napravili jer nismo imali nikakve informacije što se radi, ali kada smo ih dobili nemamo razloga zadržati zabranu jer investitor imao pravo provoditi te geomehaničke radove bez kojih ne može biti izrađen Glavni projekt. Što se tiče stoljetnog stabla morali su ga srušiti jer ne bi mogli provoditi te radove“, objašnjava Menđušić.  Radovi su navodno stali jer se pokvario stroj, a neki kažu i da su upitni rezultati sondiranja.

Inače, početka građena ne bi smjelo biti bez Glavnog projekta na koji Konzervatorski odjel u Šibeniku mora dati svoju suglasnost. Bit će zanimljivo vidjeti što će se s tim dogoditi nakon što se dio zainteresirane javnosti pobunio zbog takvog objekta u povijesnoj jezgri i zatražio da Grad Šibenik ipak raspiše arhitektonski natječaj, a i veći dio zaposlenika Konzervatorskog odjela doveo je u pitanje dosadašnje suglasnosti  konzervatora koje su dane tom projektu.

Iz kategorije: Vijesti