Datum objave: 23. Ožujak 2014

Počela kampanja za izbore za EU parlament:Jozo Radoš (HNS-LD) u Šibeniku i Pirovcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Jozo Radoš, član Predsjedništva HNS-a, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a i kandidat predstavio program Hrvatske narodne stranke-Liberalni demokrati, na predstojećim izborima za Europski parlament posjetio je Šibenik i Pirovac i predstavio program Hrvatske narodne stranke-Liberalni demokrati, na predstojećim izborima za Europski parlament.
Hrvatskoj narodnoj stranci na koalicijskoj listi za Europski parlament koju čine članovi SDP, HNS, IDS i HSU-a pripalo je treće i deseto mjesto.

 

S obzirom da se u parlamentu grupiramo u političke klubove, mi pripadamo europarlamentarnoj grupi liberala i demokrata poznatoj po skraćenici ALDE grupa (Alliance of Liberals and Demokrats from Europe) koja je po snazi treća politička grupacija u parlamentu. Glavni cilj ALDE grupe u narednom mandatu u Europskom parlamentu, kazao je Radoš, biti će stvaranje uvjeta za veće osobne slobode pojedinaca i otvaranje novih radnih mjesta, te dodao, kako će za sedam godina biti ukinuta sva ograničenja pri zapošljavanju hrvatskih državljana u Europskoj uniji što osobno vidi kao "mač s dvije oštrice " za Hrvatsku. Nastojat ću razbiti dojam o tome kako je Europa nešto divno, imaginarno mjesto u kojem nema problema. Govorit ću i raditi praktične stvari u interesu hrvatskih građana, nastojati utjecati na one koje svakodnevno utječu na naš život, naglasio je Radoš.

 

Istaknuo je kako će njegovi naporu biti posebno usmjereni na području energetike i telekomunikacija. Stvaranjem zajedničkog europskog energetskog i telekomunikacijskog tržišta, ta važna područja više neće dominantno biti u rukama nacionalnih operatera, koji sada određuju cijenu na koju ne možemo bitno utjecati.
Radoš se u Šibeniku i na percepciju Europske unije koju naši građani imaju isključivo kroz Europske fondove.
- Da bismo iz Europe povukli milijardu i tristo tisuća eura, moramo uplatiti 600 milijuna eura. U nekim programima moramo sudjelovati s 10, 20, negdje i sa 50 posto učešća. Nije to nimalo sjajna pozicija, jer da bismo bili na nuli moramo iz Europskih fondova povući gotovo dvije trećine sredstava, što je ogroman i složen posao.

 

Na kraju druženja s građanima Jozo Radoš je poručio: „Učinit ću sve da građani u svom životu osjete praktičnu korist od toga što ih predstavljam u Europskom parlamentu i pozvao birače u Šibensko-kninskoj županiji, da glasuju za koalicijsku listu SDP, HNS, IDS i HSU-a, te svakako iskoriste pravo izbora preferencijalnog kandidata .

Iz kategorije: Vijesti