Datum objave: 21. Ožujak 2014

Donatorski ručak:Za život bez mina u Dragišićima donatori uplatili 250 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Akcijom prikupljanja novca za razminiranje područja Dragišića u zaleđu Vodica koju je potaknula Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske – Hrvatska u suradnji sa Šibensko – kninskom županijom i Gradom Vodicama do sada je prikupljeno 250 000 kuna, a još toliko se očekuje od američke organizacije IRC. U znak zahvale donatorima među kojima je, prvi put do sada, dosta privatnih poduzetnika Grad Vodice je danas organizirao donatorski ručak u hotelu Olimpija na kojem su bili i Đurđa Adlešić predsjednica te zaklade i Mladen Crnković, glasnogovornik Hrvatskog centra za razminiranje te šibensko – župan Goran Pauk, a domaćin skupa bila je gradonačelnica Grada Vodica i saborska zastupnica Branka Martinčev Juričev.

 

Akcija traje do 1. travnja,a do sada su novac uplatili: Jadranska banka, Šibensko – kninska županija, Grad Vodice, JU Nacionalni park Krka, Lučka uprava Šibensko – kninske županije, Županijska uprava za ceste, Ceste Šibenik, Ljekarne Šibenik, Adriatik auto – kamp Primošten, Medservis Šibenik, Partner banka d.d., ARX Šibenik, Hotel Borovnik, Okit invest iz Vodica, FIN d.o.o. iz Vodica, Poliklinika Dubravica, Leć Vodice, Kremik SERVIs iz Primoštena, RAOL iz Murtera i Gradsko poduzeće iz Vodica.

 

Na području Dragišića je oko 500 000 četvornih metara minski sumnjivog prostora, a od prikupljenog novca najprije će se razminirati poljoprivredne površine, kako doznajemo od Mladena Crnkovića. Inače u Šibensko – kninskoj županiji je još 37 kilometara četvornih minski sumnjivog prostora. Po riječima Đurđe Adlešić, nakon što je Hrvatska ušla u Europsku uniju uglavnom se u razminiranju mora oslanjati na vlastite snage, puno više nego na međunarodnu pomoć, a u tomu veliku ulogu igraju Hrvati u dijaspori, ali i poduzetnici u Hrvatskoj koji se, kako svjedoči primjer iz Grada Vodica, uključuju u tu akciju svjesni što znači život bez mina.

Iz kategorije: Vijesti