Datum objave: 10. Ožujak 2014

Nakon Garden festivala za Tisno zainteresirani i britanski ulagači

Diana Ferić
Diana Ferić

Britanski investicijski fond koji se bavi isključivo investiranjem u turističke nekretnine širom svijeta zainteresiran je za izgradnju i gospodarsko korištenje turističkih sadržaja u ugostiteljsko – turističkoj zoni Prisliga – Jazina u Tisnom pa su poslali pismo namjere na neobavezujući javni poziv koji je Općina Tisno objavila početkom ove godine. S tim u vezi s ovlaštenim predstavnikom te tvrtke sastao se načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, a nazočan je bio i britanski veleposlanik David Arthura Slinna.
Na zanimanje britanskih investitora za ulaganje u Tisno sigurno je utjecao i poznati Garden festival koji će se ove godine, treći put održati u Tisnu pa je na sastanku bio i vlasnik tog festivala Nick Colgan sa svojim suradnicima.
Potencijalne investitore, kažu u Općini Tisno, zanimali su prije svega uvjeti neobvezujućeg natječaja kao i mogućnost sudjelovanja. Osim s njima, predstavnici Općine razgovarat će i s predstavnicima ostalih tvrtki koje su se prijavile na taj neobvezujući javni poziv. Prema Urbanističkom planu Uređena u toj bi zoni trebali biti izgrađeni hoteli i s najmanje četiri zvjezdice. Imali bi oko 1 000 ležajeva te trgovačko-poslovne, sportske, rekreacijske i druge sadržaje.

Iz kategorije: Vijesti