Datum objave: 06. Ožujak 2014

Jedriličarski klub Val privremenio seli u bivšu vojarnu Minerska u Kanalu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog opasnosti od urušavanja brake na rivi, koju koriste već desetljećima, Jedriličarski klub Val privremeno će se preseliti u jedna od objekata bivše vojarne Minerska u šibenskom kanalu koju im je Grad Šibenik ustupio na korištenje . „ U ovoj baraci odgojene su brojne generacije Šibenskih mladih jedriličara i svim članovima je prirasla srcu, ali stiglo je vrijeme da se završi ovo poglavlje u povijesti kluba! Trenutno je, a taj trenutak traje već godinama, baraka u vrlo lošem stanju. Pitanje je trenutka kad će se početi urušavati i samo se treba nadati da se tada nitko neće naći u njoj i ozlijediti se. Da bi se izbjegle te nemile scene klupsko rukovodstvo je uz pomoć iskrenih prijatelja našeg kluba i Šibenske gradske uprave, napokon smoglo snage da krene u rekonstrukciju postojećeg objekta“, ističu u upravi JK Val.
Područje Minerske upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima i drugim zaštićenim vrijednostima Šibensko- kninske županije o koje očekuju odobrenje za korištenje tog prostora koji je zapušten i derutan. Volonterski će ga obnoviti članovi Jedriličarskog kluba.
Inače, u toku su pripreme za rekonstrukciju barake u Docu za što je izrađen projekt, a čeka se građevinska dozvola za početak radova tko de bi jedriličari u Minerskoj trebali biti privremeno. Tamo će za sad provoditi sve svoje aktivnosti, a bit će , kažu, i logistika regata koje se budu organizirale u šibenskom akvatoriju

FOTO: www.jkval.hr

Iz kategorije: Vijesti