Datum objave: 04. Ožujak 2014

Šibenčani spalili Krnju u liku ministra znanosti Željka Jovanovića - ni kiša ih nije omela

Diana Ferić
Diana Ferić

Krnjo, koji je predstavljao lik ministra Željka Jovanovića,  spaljen je, unatoč lošem vremenu, na šibenskoj rivi nakon što mu je Pokladni sud izrekao osudu za sve loše što se događalo u 2013. godini, kako javljaju naši reporteri. Krnju je izradio šibenski  scenograf Branko Lovrić Caparin.

Štrumfovi, spužva bobovi, kemijski elementi, pirati, klaunovi, princeze, supermeni i spidermani krenuli su u povorci s Baldekina ponosno pokazujući svoje kostime te se polako spustili do rive gdje je priređen završni obred paljenja krnje, a izabrane su i najbolje maske. Mališani vrtića Žižula s maskom ogromnog zmaja kojeg su nosili obučeni u male Kineze proglašeni su najboljom maskom u konkurenciji vrtića.  Pod maskama ribica s ribarskom mrežom krili su se osnovnoškolci iz škole Juraj Šižgorić koji osvojili su titulu najmaske među osnovnim školama. Najbolje maskirani srednjoškolci ove godine su bili učenici gimnazije Antun Vrančić koji su se maskirali u periodni sustav elemenata.

Na kraju svečanosti maškare su ključeve Grada predale nazad i to županici Mercel u koju se maskirala Mirijana Žurić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

Iako kiša nije prestajala padati tijekom cijele manifestacije to nije omelo maskirane Šibenčane da se dobro zabave i bar ne jedan dan zaborave svoje svakodnevne brige i postanu netko drugi.

Zabava se nakon paljenja Krnje preselila u Dolac. Dolački ugostitelji još jednom su udružili snage i organizirali veliki maskenbal kojim se nastavlja 'Đir po Docu'- program oživljavanje tog dijela grada.  Konobari pod maskama, interijeri ukrašeni u pokladnom štihu, a što je najvažnije – svaki kafić nudi drugačiju vrstu glazbe pa će svatko pronaći nešto po svom guštu, a bit će i bogatih nagrada za najoriginalnije maske.

U caffe baru Skipper maškarani gosti zabavljat će se uz zadarski Botza sound system i šibenski Bass Matters Crew. Ples pod maskama pod nazivom 'Possitive vibrations – masked iration' počinje čim jadni Krnjo skonča, a na kraju večeri bit će izabrana i bogato nagrađena najbolja maska.

U susjednom caffe baru Domino, nastupa DJ iznenađenja, koji će puštati glazbu iz 80-ih godina. Povratak u prošlost dodatno će začiniti prigodni kostimi konobara, ali i gostiju.
Point bar nudi gostima dnevni i večernji program uz zabavnu domaću i stranu glazbu koju će puštati DJ. Konobari će vas iznenaditi svojim ludim kostimima, a DJ je spreman ispuniti vam gotovo svaku želju, posebno ako ga zadivite vašom maskom.

 

U caffe baru Domald sprema se maskenbal uz DJ Vladu, koji će puštati razne rock 'n' roll i pop uspješnice.
Na koncu, navečer je u klubu Azimut organiziran tematski maskenbal - oživite svoje omiljene likove iz crtića ili se pretvorite u superjunaka. Za dobru atmosferu zaduženi su Parat Skelevibes & Debeli Šef koji već neko vrijeme prebiru po kolekciji kako bi odabrali one prave ploče. Za uređenje kluba u stilu crtića i s motivima iz filmova o superjunacima, zaslužne su cure iz Peronospora Studija.
Ulaz je u sve lokale besplatan.

Iz kategorije: Vijesti