Datum objave: 14. Kolovoz 2012

Žalbe ponuđača odgodile početak rada nove škole na Meterizama

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog žalbi dvaju ponuđača opreme za novu školu na  Meterizama na odluku gradonačlenika Grada Šibenika dr Ante Županovića  da se taj posao povjeri tvrtki Školski servis d.o.o.  iz Zagreba zasigurno će se i više od planiranog odužiti početak nastave u toj novoizgrađenoj školi.  Žalbe za sada spriječavaju potpisivanje ugovora s  izabranim ponuđačem.
Državnoj komisiji za kontrolu postupaka  javne nabave žalbe na Odluku gradonačelnika Grada Šibenika,  podnijeli su SLIV OPREMA d.o.o., Zagreb te zajednica ponuditelja SYGMA d.o.o., Osijek i EDUCA d.o.o., Šibenik. Izjavljene žalbe sprječavaju sklapanje ugovora s odabranim ponuditeljem , ŠKOLSKIM SERVISOM d.o.o. iz Zagreba , čime se prolongira otvaranje i početak rada OŠ Meterize.

Grad Šibenik je odmah Državnoj komisiji uputio očitovanje o spomenutim žalbama, svu potrebnu dokumentaciju, kao i požurnicu  za njihovo rješavanje, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.
I bez toga se znalo da učenici te škole neće odmah na početku školske godine moći sjesti u svoje  školske klupe.  Razlog  bio taj što  je izvođač radova  „probio“ rok za dovršenje  te osnovne škole koja je već formirana. Zbog toga je gradska uprava s Ministarstvom prosvjete dogovorila da  će polaznici te škole privremeno nastavu pohađati u zgradi Osnovne škole Petra Krešimira IV i to  to tako što će oni imati nastavu u jednoj, a učenici OŠ Kralja Petra Krešimira IV u drugoj smjeni . Živana Podrug, pročelnica Upravnog  odjela za prosvjetu tvrdi  da to neće izazvati veće teškoće i da učenici neće biti ni u čemu zakinuti.
 

Iz kategorije: Vijesti