Datum objave: 20. Travanj 2012

DANAS: Tisuću šibenske djece zajedno za čišći planet

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Svi šibenski dječji vrtići i gotovo sve osnovne škole, uoči velike subotnje Zelene čistke područja oko vojarne Bribirski knezovi i kanala sv. Ante, već će danas upozoriti na važnost očuvanja okoliša. Oko tisuću vrtićke i osnovnoškolske djece jutros će se na nekoliko lokacija u gradu uhvatiti za ruke i tijelima formirati krug koji simbolizira planet Zemlju. Djeca će se za ruke uhvatiti na plaži Banj, igralištu na Meterizama, Spomen parku Šubićevac, U Ražinama, Tribunju, Skradinu, Brodarici, ispred Gradske uprave... Djeca će na pet minuta zaustaviti i promet na glavnoj gradskoj prometnici u Ulici Stjepana Radića kod spomenika hrvatskim braniteljima na Baldekinu.
Osim držanja za ruke, ekološki osviješteni mladi Šibenčani, ruke će i uposliti. Tako će djeca iz OŠ Vidici i učenici Katoličke osnovne škole čistiti okoliš ispred svojih školskih ustanova i tako radno obilježiti Zelenu čistku.
Stariji Šibenčani na potezu su sutra već od 9 ujutro kad počinje akcija čišćenja divljeg odlagalište otpada, na potezu od vojarne Bribirski knezovi prema kanalu sv. Ante koje organizira Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, gradska poduzeća, brojne obrazovne i kulturne ustanove, učenici Srednje strukovne škole, festival Terraneo sa svojim volonterima, Šibenska gradska straža, te, nadaju se organizatori, brojni građani.

Iz kategorije: Vijesti