Datum objave: 11. Travanj 2012

Nadzorni odbor i Skupština TEF-a podijeljeni oko gradnje na plaži Banj

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Glavna Skupština TEF-a na danas održanoj sjednici dala je suglasnost Upravi društva za sklapanje ugovora o pravu građenja na plaži Banj.

Grad Šibenik, jedinog vlasnika tvornice TEF na današnjoj je sjednici Skupštine predstavljao punomoćnik gradonačelnika Ante Županovića, zamjenik gradonačelnika Petar Baranović. Ovom odlukom Skupština TEF-a je, kao više tijelo zanemarila jutrošnji naputak Nadzornog odbora te tvrtke da radovi na uređenju plaže ne smiju početi dok se ne ukloni  opasni otpad u okolišu tvornice. Na jutrošnjoj sjednici Nadzornog odbora TEF-a sudjelovali  su predsjednik Goran Grguričin, Goran Mihelčić i Zoran Radić, dok članovi Zoran Ravlić i Vikica Pleše nisu bili nazočni.

Znanstvenik Goran Mihelčić, član Nadzornog odbora TEF-a i član Šibenskog građanskog foruma, čiji su stavovi o opasnosti u okolišu TEF-a poznati javnosti, danas je kazao kako otpad mora najprije biti izmješten kako bi se pristupilo bilo kakvim radovima: „Na ulazu u TEF i dalje stoji tabla na kojoj piše: „Stop, ne prilazi- opasni otpad“, to nije namijenjeno konjima i magarcima već ljudima koji čitaju obavijesti“, kazao je Mihelčić. Nadzornim odborom TEF-a inače predsjedava Goran Grguričin, predsjednik šibenskog Gradskog vijeća, a Skupštinom, čije je sjednica u tijeku, predsjedava gradonačelnik Ante Županović.
Mihelčić se i danas osvrnuo na studiju Instituta Ruđer Bošković koja je potvrdila da je more uz plažu Banj pogodno za kupanje: „Ne dovodim u pitanje vjerodostojnost Studije, no ona je koštala 69 tisuća kuna što je novac s kojim se kvalitetna studija ne može provesti. Na temelju nekoliko uzoraka ne može se dobiti konkretan zaključak jer more nije statično i nešto što je izmjereno prije godinu dana ne mora vrijediti i danas“, kazao je Mihelčić ponovivši da ne osporava točnosti rezultata studije koje je proveo njegov matični Institut.

 

Iz kategorije: Vijesti