Datum objave: 06. Travanj 2012

Unatoč zabrani, pogreb Šibeniku se održava

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Članovi Šibenskog građanskog foruma ipak će do kraja provesti plan i u umjetničkom performansu pokopati Grad Šibenik. Gradska uprava odbila je izdati dozvolu za održavanje sprovoda na groblju sv. Ane pa su ŠGF-ovci nešto izmijenili za danas najavljeni program.

Ožalošćena povorka polazi u 16.30 sati ispred crkve Gospe Vanka Grada, umjesto ispred šibenske bolnice. Potom se kreće preko Poljane, Masnom ulicom do skala koje vode na tvrđavu sv.Mihovila i groblja Sv. Ane. Još nije poznato gdje će se točno održati pogrebna ceremonija, jer okupljeni neće smjeti ući na groblje. ŠGF-ovci i dalje pozivaju sve političke i društvene subjekte da pripreme govor kao posljednji pozdrav umrlom gradu, a mole da građani umjesto vijenaca svoj doprinos daju rađanju i obnovi grada.

“Pozivaju se svi građani, politički vođe, javni dužnosnici, kulturni i ostali djelatnici, umjetnici, zaljubljenici, uživaoci, čuvari, žitelji, svi njegovi stvaraoci i rušitelji, i svi ostali koji su sudjelovali u njegovom životu i smrti, da se pridruže povorci i tako izraze svoje najdublje osjećaje građanske pripadnosti i suodgovornosti“, poručuju iz ŠGF-a uoči popodnevnog performansa.

Iz kategorije: Vijesti