Datum objave: 03. Travanj 2012

Šibenska Carina ipak se pripaja Splitu?

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Pomoćnik ministra i ravnatelja Carinske uprave Ministarstva financija Zlatko Grabar, na jučer održanom sastanku s dogradonačelnicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem ostao je pri prijedlogu preustroja Carine kojim se šibenska Carinarnica pripaja splitskoj.

„Doministar Grabar je na sastanku kazao kako otkaza u šibenskoj Carini neće biti, te kako će djelatnici ostati raditi u Šibeniku a neće odlaziti u Split. Pored toga, pomoćnik ravnatelja u Carinarnici Split bit će iz redova šibenskih carinika“, kazao je danas Franko Vidović ponovivši stav Vlade koja uoči ulaska Hrvatske u EU treba napraviti određene rezove koji su često i bolni. „Takve rezove, u konkretnom slučaju šibenske carinarnice, ja intimno ne prihvaćam, ali nažalost jezik argumenata je jači i treba ga uvažiti“, zaključio je Vidović nakon jučer održanog sastanka na kojem su nazočili i povjerenik CSH Podružnica Šibenik Perica Ninić i povjerenik SDLSN RH Podružnice Šibenik Vinko Šupe.

Tako bi, prema svemu sudeći Carinarnica Šibenik od 1.srpnja, temeljem prijedloga novog ustrojstva Carinske službe, postala ispostava Carinarnice Split. Pomoćnik ministra i ravnatelj Grabar, tvrdi kako nije riječ o političkoj odluci i iznoseći konkretne pokazatelje i brojke, ostao je pri prijedlogu novog ustrojstva kojim bi se Carinska služba na razini Republike Hrvatske preustrojila, a broj carinarnica smanjio sa 17 na 7, dakle treba preustrojiti njih 10.

Nakon sastanka zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović zatražio je sastanak s ministrom financija Slavkom Linićem,a bit će održan u četvrtak u 14h.

Iz kategorije: Vijesti