Datum objave: 23. Ožujak 2012

Ivica Šimac umjesto Branka Perana na čelu Uprave za zatvorski sustav

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Novi ravnatelj Uprave za zatvorski sustav postao je Šibenčanin Ivica Šimac, odlučila je jučer Vlada na zatvorenom dijelu sjednice na kojem je raspravljala o kadrovskim pitanjima. Šimac je na mjestu ravnatelja hrvatskih zatvora zamijenio također Šibenčanina, Branka Perana bliskog HDZ-u koji je 2008. s pozicije načelnika PU Šibensko-kninske postavljen za načelnika PU zagrebačke, a potom i za ravnatelja Uprave za zatvorski sustav.
Diplomirani pravnik i policajac s dvadesetogodišnjim stažem u MUP-u Ivica Šimac još uvijek radi u PU Šibensko-kninskoj na pitanjima pomorske policije. Nekoć je bio član SDP-a, a prije nekoliko godina člansku iskaznicu te stranke zamijenio je HNS-ovom. Trenutno, sukladno Zakonu o policiji koji djelatnicima MUP-a izričito zabranjuje stranačku pripadnosti, Šimac nije član niti jedne stranke.
Kako piše Slobodna Dalmacija, Peran se navodno želi vratiti u MUP-ov sustav, jer bi u slučaju ostanka u zatvorskoj upravi izgubio beneficije koje su osigurane za policiju, a i te kako su značajne pri umirovljenju. Govori se da je spreman vratiti se u PU šibensko-kninsku, a nije isključeno da će se natjecati i za načelnika PU kada natječaj bude raspisan, i nakon što se izabere glavni ravnatelj policije, a spekulira se da će to biti Franjo Turek.
 

Iz kategorije: Vijesti