Datum objave: 20. Ožujak 2012

Priveo ga USKOK zbog primanja mita u naturi!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Neven Macanović, upravni savjetnik za poslove ugostiteljstva i turizma u Službi za gospodarstvo Ureda državne uprave Šibensko-kninske županije  pritvoren je zbog koruptivnog kaznenog djela primanja mita i gospodarskog kriminala, piše Slobodna Dalamacija.
Uhićen je također i Davor Gulin, vlasnik restorana “Atrijum” na Lozovcu, kafea “Europa” u Šibeniku, inače i koncesionar ugostiteljskih objekata u NP “Krka”.
Obojica su odvedena u Split gdje su dala iskaz USKOK-u, ali je Gulin nakon toga pušten da se brani sa slobode, dok je Macanović zadržan u pritvoru, gdje će, pretpostavlja se, ostati barem trideset dana.
Vijest  je "Slobodnoj Dalmaciji" , kako pišu, potvrdio i načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić upučujući ih da se obrate USKOK - u jer je riječ  o klasičnom uskočkom predmetu.
Prema pisanju Slobodne Dalmacije Macaović je tražio “nadoknadu u naturi”, a manje u novcu. Po prirodi svoga posla bio je nadležan za izdavanje rješenja o upisu obrta, izdavao je minimalne tehničke uvjete za ugostiteljske objekte koji bez toga nisu mogli početi rad, a kako tvrde naši izvori, tzv. MTU mogli su dobiti i oni čiji objekti nisu posjedovali valjanu građevinsku ili lokacijsku dozvolu, uz uvjet da su podmitili Macaonovića. 

Iz kategorije: Vijesti