Datum objave: 21. Prosinac 2018

Priprema se sutra poseban doček dobitnika Davis Cup -a Franka Škugora na šibenskoj Adventuri

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik priprema poseban dočeka za tenisača Franka Škugora, člana hrvatske reprezentacija koja je krajem studenog ove godine osvojila je prestižno natjecanje Davis Cup pobijedivši izrazito jakog protivnika reprezentaciju Francuske te time ostvarila povijesni uspjeh.

Poseban doček bit će priređen sutra, 22. prosinca na Adventuri. U prigodnom programu koji počinje u podne sudjelovat će gradonačelnik Šibenika Željko Burić, župan Goran Pauk, predstavnici Hrvatskog teniskog saveza, kao i osvajač Davis Cupa Franko Škugor.

Organizatori su tenski klub Šubićevac i Grad Šibenik.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, primanje će se održati u Gradskoj vijećnici u Šibeniku.

Nakon 118 godina gasi ovaj format Davis Cupa, a od iduće godine bit će zamijenjen jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup, krajem studenog. Tako će zauvijek ostati upisano kako su Amerikanci prvi pobjednici Davis Cupa 1900. godine, a hrvatski tenisači posljednji 2018.

Prije 13 godina Hrvatskoj su Davis Cup donijeli Mario Ančić i Ivan Ljubičić, a vodio ih je legendarni Nikola Pilić. Tada smo u Bratislavi srušili Slovačku. Ovoga puta reprezentaciju su predvodili Marin Čilić i Borna Ćorić uz izbornika Željka Krajana, ali treba spomenuti i Ivana Dodiga, Matu Pavića i Franka Škugora, ali i Viktor Galović i Nikolu Mektić koji su dali svoj obol.

 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3