Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 09:35

Djevojke sz šibenskog kickboxing kluba Dalmatino osvojile zlato na Prvenstvu Hrvatske

Napisala: 
Djevojke sz šibenskog kickboxing kluba Dalmatino osvojile zlato na Prvenstvu Hrvatske

Članice kickboxing kluba Dalmatino iz Šibenika Snježana Prgomet (-48 kg) kod seniorki i Karmelu Makelja (-60 kg) kod juniorki osvojile su zlato na Prvenstvu Hrvatske koje je održano u Benkovcu, a na turniru je nastupilo 93 natjecatelja iz 50 klubova.

 

„Snježani je to bio tek drugi turnir, a veliki trud i rad urodio je plodom, odnosno nastupom u finalu na ovom prvenstvu Hrvatske. Protivnica je bila Marta Mikulčić iz Zagreba. Meč je samo u prvoj rundi protekao u neriješenoj razmjeni udaraca, dok druga i treća runda odlaze na stranu Snježane koja pobjeđuje jednoglasnom odlukom sudaca, te osvaja zlatnu medalju i prvo mjesto“, kaže trener Damir Lambaša.

 

Karmela Makelja je bila bez konkurencije. Ona je u juniorskoj konkurenciji bila prijavljena u svojoj kategoriji do 60 kg, ali su protivnice odustale od borbe s njom, te joj nije preostalo ništa nego da se okuša u kategoriji do 65 kg. Karmela je i u toj kategoriji pokazala superiornost i sa stvarno ogromnom bodovnom razlikom porazila protivnice i u polufinalu i u finalu. U polufinalu je to bila Laura Meštrović iz splitskog Pitbulla, a u finalu Šejla Omičević koja nastupa za Osijek, inače vrlo iskusna borkinja koja čak ima i nekoliko profesionalnih mečeva. Dogovor s trenerom je bio da se nikako ne ulazi u klinč ili stoji preblizu protivnice koja je znatno teža od Karmele. Borba je završila velikom bodovnom razlikom i zlatnom medaljom.

Natjecateljice je na natjecanju vodio trener Damir Lambaša, a vođa puta bio je predsjednik kluba Darko Mikulandra.

Natjecateljice Dalmatina očekuje kratka pauza od natjecanja, a onda slijede pripreme za predstojeći nastup u sastavu reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu koje će biti u Budimpešti krajem listopada

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!