Datum objave: 09. Rujan 2016

FOTO: Legenda hrvatskog sporta, vaterpolist Tomislav Paškvalin odmjerio snage s malim šibenskim košarkašima

Šibenik News
Šibenik News

Tomislav Paškvalin, proslavljeni hrvatski sportaš podrijetlom iz Betine, jedna je od onih sportskih legendi koja je svojim prisustvom podržala Festival sporta koji se ovog petka, 9. rujna, održao ispred katedrale sv. Jakova u Šibeniku.

 

Dvostruki olimpijski i  europski prvak u vaterpolu, vlasnik zlatne medalje s Mediteranskih igara i Svjetskog prvenstva u vaterpolu upisao je preko 200 nastupa za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju svojim talentom i radom te uspjesima koje je postigao upravo zahvaljujući kombinaciji spomenutog, idealan je primjer mladima koji se bave sportom ili to tek namjeravaju.

 

Paškvalin je svoje prve korake u svijet sporta, odnosno vaterpola učinio upravo u Betini, rodnom gradu svog oca, gdje je igrao u legendarnom betinskom klubu 'Brodograditelj'. Nakon odlaska iz Dalmacije, ostvario je zapaženu karijeru vaterpoliste u hrvatskim, ali i u klubovima u Italiji i Francuskoj. 

 

Ovog petka, pak, na Festivalu sporta zaigrao je košarku s igračima iz škole košarke 'Dražen Petrović' poznatijim i kao pomlatkom GKK Šibenik.  Tko ga ne zna, lako bi ga zamijenio za košarkaška zbog tjelesne građe, a kako se pokazao spretnim i s košarkaškom loptom u rukama - zabuna je posve opravdana.

 

Nitko nam ne može reći da malim košarkašima koji su zaigrali s Paškvalinom nije imponirala činjenica da teren dijele sa sportskom legendom koja je zbog svojih uspjeha svojedobno ponijela i nagradu 'Franjo Bučar'. Ako želite da dijete ima idola, onda nema boljeg od sportaša ili sportašice pa i onda kad je njihov odabir šah. 

Iz kategorije: Sport