Datum objave: 02. Ožujak 2015

Na taekwondo turniru u Splitu šibenski mali borci osvojili čak četiri medalje

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U subotu je održan taekwondo turnir, „Dalmacija kup 2015“, na splitskim Gripama. Turnir je okupio čak 541 natjecatelja, iz 55 klubova iz Hrvatske i okolnih zemalja. Ovo natjecanje ima veliku tradiciju, a organizira ga splitski klub Marjan, inače najbrojniji klub u Hrvatskoj i matični klub olimpijki, sestara Zaninović.
Članovi šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“ su nastupili s 10 članova u konkurenciji kadeta i mlađih kadeta. Šibenski „kipari“ osvojili su 4 medalje, 1 zlato, 1 srebro i 2 bronce.
Najinteresantniji dio natjecanja je bio u konkurenciji mlađih kadetkinja -39 kg, u kojoj su se u finalu susrele dvije natjecateljice iz našeg kluba, Tereza Berač i Lucija Desanić. Budući da su iz istog kluba, ždrijeb ih je u početku razdvojio, ali kako su pobjeđivale sve svoje protivnice i svaka ostvarila po tri pobjede, meč u finalu je bio neizbježan.
Tereza Berač je svladala protivnicu iz splitskog Marjana sa 12:0, zatim protivnicu iz Senja sa 13:2, a u polufinalu je pobijedila 8:4, protivnicu iz zagrebačkog Tigra.
Lucija Desanić je prvu borbu pobijedila protivnicu iz kluba Banija, rezultatom 9:5, drugu je pobijedila predajom protivnice iz Marjana, a treću, polufinalnu, je nakon izjednačenog rezultata 7:7, zlatnim bodom pobijedila protivnicu iz Plitvica.
Finalni meč između njih dvije je do zadnje sekunde bio neriješen, 2:2, da bi Tereza iskoristila posljednju sekundu borbe i napravila bod za pobjedonosnih 3:2. Time je osvojila zlatnu medalju na ovom velikom kupu, a Lucija Desanić se morala zadovoljiti srebrom. Tereza Berač je bila i drugi najbolji borac na cijelom turniru.
Od odličja, još su brončane medalje osvojili Sara Rak i Ira Lambaša. Ostali natjecatelji su također pokazali borbenost i zalaganje, ali nažalost, teško se bilo probiti do medalje. Klub „Juraj Dalmatinac“ je zauzeo ukupno 16. mjesto u ekipnom plasmanu među 55 klubova.
Na ovom natjecanju, borce su pratili treneri Zoran Huljev i Robert Dasović, a vođa puta je bila predsjednica kluba, Nives Radić.

Iz kategorije: Sport