Datum objave: 08. Veljača 2015

GKK Šibenik u produžecima svladao Kvarner na Baldekinu, Jolly izgubio u gostima od Zaboka

Diana Ferić
Diana Ferić

Košarkaši GKK Šibenika slavili su sinoć na Baldekinu s 106 : 101 protiv Kvarnera, U 17. kolu hrvatske A1 lige, ali tek nakon produžetaka. Gledatelji su se morali u nekim trenutcima boriti s  gustim domom jer su najviači u publici zapalili nekoliko dimnih bomba.

 

Prve koševe na utakmici i za Kvarner zabio je Siniša Štemberger. Uzvratio je odmah Šibenik preko Aleksandra Marciuša, koji je zabio 10 od prvih 12 koševa domaćina. Iako su Šibenčani imali 10 razlike već u prvoj četvrtini, Kvarner je zatvorio prvih deset minuta sa samo košem zaostatka.
Tricom Maura Veljačića početkom druge četvrtine Kvarner prelazi u vodstvo te odlazi na čak 12 razlike prije poluvremena.
Aleksandar Marciuš i Domagoj Bašić vraćaju domaćine u igru u trećoj četvrtini te u 25. minuti tricom Izzeta Turkyilmaza dolaze do izjednačenja. Padao je koš za košem i u zadnji period Šibenik ulazi s +2.
Zadnja je četvrtina bila u potpunosti u egalu i niti jedna momčad nije mogla ostvariti znatniju prednost. U zadnjoj minuti slobodnim bacanjima Ivana Kučana Riječani odlaze na +3, ali na drugoj strani Bašić zabija tricu za izjednačenje i šalje utakmicu u produžetke.
Utakmicu u svoje ruke u produžetcima uzimaju Bašić i Junaković i dovode Šibenčane do pobjede, prenosimo s portala Crosarka.

 

Jolly Jadranska banka je u gostima kod Zaboka izgubio rezultatom 77:59.U susret bolje je ušla Šibenska momčad koja dobiva prvu četvrtinu, no na njihovu žalost u nastavku utakmice ta igra se nije nastavila. Već do poluvremena gubili su osam razlike da bi u trećoj četvrtini zabili samo sedam poena. Pitanje pobjednika je bilo odlučeno te je momčadi Dragutina Črnjevića preostalo samo mirno svesti utakmicu kraju, što su i učinili.
U pobjedničkoj momčadi istaknuli su se Filip Palac i Petar Marić, obojica su zabili 15 poena dok je Antonio Vlaić ubacio 13. Kod poraženih raspoloženi su bili Luka Katura s 19 poena i 10 skokova te Mate Mrva s 14 ubačaja, piše Crosarka.

 

Iz kategorije: Sport