Datum objave: 30. Studeni 2014

Biciklisti rekreativci i profesionalci iz cijele Dalmacije preplavili Čipinu livadu na Vidicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Najuspješniji rekreativac  u 4. kolu XC zimske lige Dalmacije koja se danas vozila na Čipinoj livadi na Vidicima bio je Danijel Baltić iz BK Fortica, a u kategoriji sport najbrži je bio Karlo Petković član BBK Orlov krug iz Vodica. Drugo mjesto u kategoriji sport osvojio je Marin Pejdo iz BK Zadar, a treće Vinko Zaninović iz BK Fortica. Kod rekreativaca drugi je bio Mladen Belamarića,a treći Lorenza Marenzija, obojica iz BK Fortica.
U kategoriji žena pobjedu je odnijela Tanja Barišić, članica BBK Orlov krug, ispred Zadranki Maje Perinović (BK Zadar) i Marije Fantine (BK Macaklin).
Među najmlađim sudionicima, djecom do 14 godina najbrži je bio Mile Marušić (2000. godište) iz BK Faust Vrančić, drugo mjesto osvojio je Dominik Pajić (1999. godište), a treći je bio Josip Juras (2003. godište) iz BK Fortica.

Sudjelovalo je oko 130 biciklista, rekreativaca i sportaša, a  imali su i značajnu potporu publike. Organizator utrke bio je BK Fortica.

 

Objavljeno ranije:Više od stotini biciklista rekreativaca i profesionalaca iz cijele Dalmacije sudjeluje u 4. kolo XC zimska liga Dalmacije koja se vozi na Čipinoj livadi, na Vidicima na kružnoj stazi od 2,2 kilometra. Organizator je šibenski biciklistički klub Fortica, a sponzor tvrtka Iljadica Rapo. Natječe se u tri kategorije i to: žene i djeca do 14 godina koji voze pet krugova odnosno 11 kilometara. Sedam krugova voze rekreativci a profesionalci će voziti 10 krugova .
Fortica je tu utrku organizirala i u spomen na 100 obljetnicu prve rekreativne utrke u Šibeniku koja se vozila na relaciji Šibenik – Skradin –Šibenik. Na poticaj biciklista rekreativaca kojih je u Šibeniku sve više prije nekoliko dana su osnovali i Klub rekreativaca.

 

Iz kategorije: Sport