Datum objave: 01. Rujan 2014

Osmogodišnji Franko Škugor krenuo na natjecanja unatoč financijskim problemima kluba

Diana Ferić
Diana Ferić

Osmogodišnji Šibenčanin , Franko Škugor, član Karting kluba "Dubrava-Šibenik "proteklog vikenda nastupio je na svojoj preliminarnoj utrci u većoj i zahtjevnijoj klasi ROTAX MICRO-MAX . u Novom Marofu.

 

Riječ je pogonskim agregatima zapremine 125 ccm ,vodom hlađenim motorima renomiranog svjetskog proizvođača ROTAX i šasijama međuosovinskog razmaka 950 mm ,konkretno proizvođača INTREPID .
Nova kategorija za njegovu dob je propisana strogim tehničkim pravilnikom o sudjelovanju na natjecanjima pod ingerencijom ROTAXA i organizatora SPORTSTIL CUP.
Svi veliki vozači iz povijesti autosporta dolaze upravo iz tih kategorija u karting sportu .

Važno je napomenuti da su, u prvi put u povijesti ovakvih natjecanja, utrku zajednički organizirala dva nacionalna auto i karting saveza i to hrvatski i slovenski zajedno sa SPORTSTILOM kao suorganizatorom iz LJUBLJANE koji je ujedno i ovlašteni zastupnik za proizvođače ROTAX i INTREPID !

 

„Poslije skoro više od polovice sezone i neizvjesnosti i problema vezanih za rad i napredak našeg kluba smogli smo ipak snage za natjecanje u Novom Marofu, na stazi ST-RAUŠ na 6. kalendarom propisanoj utrci međunarodnog SPORTSTIL CUP-a .Osmogodišnjem Franku nije se, nakon desetomjesečne pauze, bilo lako snaći na slobodnim treninzima u petak i na warm up -u , kvalifikacijama te na predfinalnoj i finalnoj utrci. Ubačen je "u vatru !" s najboljima od najboljih !

 

Na kvalifikacijama je ostvario 6. startnu poziciju ; u predfinalnoj utrci dolazi do izlijetanja u četvrtom krugu te kvara na trkaćem bolidu. Pilot donosi odluku ulaska u box odustajanju od utrke !
U finalnoj utrci starta sa zadnje pozicije i uspijeva se probiti na peto odnosno šesto mjesto, ali utrku završava na osmom mjestu ! Dugotrajna prisilna pauza radi opće teške gospodarske situacije ,pogotovo u sportu uzela je danak , ali idemo dalje !“, ističu u Frankovom klubu.

Sljedeća utrka je 27. rujna na trkalištu Vransko u Sloveniji ! Inače, Dalmatinci se polako vraćaju u karting sport na kojoj se pojavio i desetogodišnji Splićanin Deni Petričević koji je dobro uzdrmao karting scenu u prvenstvu Hrvatske u klasi MINI-KART . Kao gost na trkalištu u Novom Marofu bila je i mlada šibenska kartingašica Tina Crljen .
Frankov odlazak na natjecanje pomogli su tvrtka LAVČEVIĆ d.o.o. ŠIBENIK te jedan šibenski privatni distributer plina u bocama koji mu je ustupio prateće vozilo !

 

Iz kategorije: Sport