Datum objave: 29. Travanj 2014

Ekipa PIKADA prvaci prvoligaške sezone u Šibensko - kninskoj županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon odigrana 22 kola završena je ligaška sezona Pikada saveza Šibensko-kninske županije, a pravo nastupa na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u Senju izborile su ekipe SNAJPER iz Šibenika kao prvaci, te A2 iz Vrpolja kao drugoplasirani, prenosimo sa stranice Pikado saveza Hrvatske.
“Snajperi” su uvjerljivo osvojili prvo mjesto uz 20 pobjeda i samo dva neodlučena rezultata (u pripetavanju parova obje utakmice izgubili), dok je ekipa A2 vodila borbu za drugo mjesto s ekipama Z1 i KLUB 57 do samog kraja lige, te su ipak zasluženo osvojili drugu poziciju i odlazak u Senj. Na posljednjem mjestu je mlada ekipa ANGELS iz Vodica bez osvojenog boda, ali s velikim mogućnostima za napredak s obzirom da ekipu, većim dijelom, čine srednjoškolci.
VRANJEKA PREDVODI “SNAJPERE”
Ali idemo redom – od samog početka lige (koja nikad nije bila izjednačenija), kao favorit se izdvojila ekipa SNAJPER koja je u sezonu ušla s deset uzastopnih pobjeda i odmah napravila razliku na tablici te pobjegla ostalim i ostala neuhvatljiva do kraja sezone te suvereno osvojila prvo mjesto. “Snajpere” predvodi Ante Vranjeka, jedan od ponajboljih igrača druge kategorije u Hrvatskoj, koji ima veliku podršku u ostatku ekipe (osam podjednako dobrih igrača) koji u svakom trenutku mogu odigrati jako dobru utakmicu i donijeti prevagu na stranu SNAJPERA.
Prošlogodišnji prvaci, ekipa A2, završila je na drugoj poziciji uz veliku borbu s trećeplasiranim Z1 i KLUB 57 na četvrtoj poziciji. A2 predvođeni odličnim Tomislavom Šuperbom u prvom dijelu lige su imali poraz samo od SNAJPERA i činilo se da su sigurni putnici u Senj, barem s druge pozicije, ali u drugom dijelu su doživjeli tri poraza (protiv SNAJPER, Z1 i META) i doveli u pitanje drugo mjesto. Ali ekipa Z1 ipak nije imala snage za nešto više od trećeg mjesta.
Z1 UNAZADILI IZOSTANCI IGRAČA
Z1 iz Jadrtovca, koji su se pojačali dvojicom iskusnih igrača (Neno Krnić i Dalibor Beneta “Burek”), predstavljali su prijetnju svima i to je ekipa koja može svima odnijeti bodove, ali uz česte izostanke bitnih igrača na utakmicama treće mjesto je odličan uspjeh. Četvrtoplasirana ekipa iz Konjevrata, KLUB 57, može biti jako zadovoljna nastupom u ligi budući im je ovo prva sezona u ovom sastavu te su, nošeni izvrsnim Darkom Krnićem “Rambom”, pružili odlične nastupe i omogućili za osvajanje pehara do zadnjeg kola.
Na petom mjestu je završila ekipa BANZOGO, prošlogodišnji osvajači C lige koja se ove sezone nije igrala. I to je momčad od koje se puno očekivalo, ali svojim igrama toplo-hladno na kraju mogu biti zadovoljni na petoj poziciji. Šestu poziciju osvojila je ekipa A1 koja je iz kola u kolo podizala razinu svoje igre, i da su na početku lige igrali kao u završnici, sigurno bi bili plasirani koju stepenicu više.
Iza A1, na sedmo mjesto plasirali su se Vodičani iz ekipe META koji su također podizali igru što je liga više odmicala, i to je ekipa koja će sljedeću sezonu biti velika prijetnja svima. Na osmo mjesto se smjestila ekipa Z2 koja ipak nije mogla više od te pozicije, ali se radi također o ekipi s dosta potencijala, i ako nastave ovako, sigurno mogu očekivati bolji plasman sljedeće sezone.
“RAMBO” NAJKORISNIJI IGRAČ LIGE
Darko Krnić Rambo (KLUB 57) je bio najkorisniji igrač lige
Ostale četiri ekipe koje su se smjestile od 9. do 12. mjesta (008, ženska ekipa DIŠPET, FENIKS i ANGELS), su ipak slabije od prve osmorke te od njih očekujemo bolje utakmice sljedeće sezone.
MVP lige je Darko Krnić “Rambo” iz ekipe KLUB 57 sa samo 7 poraza u odigranih 86 utakmica. Na drugom mjestu je Tomislav Šuperba iz ekipe A2 koji također ima 7 poraza, ali je odigrao 6 utakmica manje. Treće mjesto je zauzeo Ante Vranjeka iz ekipe SNAJPER sa 8 poraza iz 75 utakmica.
Na kraju možemo zaključiti da je liga ove sezone (2013/14.) bila jako zanimljiva i da se kvaliteta pikada u Šibeniku digla na jednu veću razinu, te slobodno u ime svih igrača mogu reći da jedva čekamo da počne sljedeća sezona, jer liga tek što je završila, druženje na utakmicama nam svima već fali!!!

Iz kategorije: Sport