Datum objave: 16. Prosinac 2018

NA DANAŠNJI DAN: Otvorena prodavaonica „Borovo“ u Kalelargi

Diana Ferić
Diana Ferić

Jednu od najljepših prodavaonica u srcu svoje povijesne jezgre Šibenik je dobio na današnji dan 1959. godine. Bila je to prodavaonica obuće poduzeća "Borovo" iz Borova.

Otvaranje te prodavaonice je svojim, za to vrijeme hrabro dizajniranim interijerom privukla pozornost hrvatske javnosti, za Šibenik je bilo veliki društveni događaj, a vijest o svjetloj, prostranoj, lijepo uređenoj trgovini s educiranim osobljem privukla je u Šibenik kupce iz cijele Dalmacije. 

Ulica u kojoj je otvorena trgovina „Borovo“ tada se zvala Ulica 12. kolovoza 1941. Projekt je izradio ing. arh. Milivoj Nadaški, koji je dizajnirao i njen interijer, police i sav potrebni namještaj izradili su sami radnici „Borova“, dok su veliki izlozi i ulazna vrata djelo radnika šibenskog TLM-a.

Šibenski dućan „Borova“ bio je osmišljen vrlo ambiciozno, a arhitekt Nadaški je smjelo pratio svjetske trendove. Prodavaonica je imala odjeljenje za pedikiranje i servis za popravak čarapa.

Na svečanosti otvaranja najavljeno je da će »Borovo« iduće, 1960. godine početi proizvoditi modernu dizajniranu obuću koja će izgledom i kvalitetom biti konkurentna vodećim svjetskim proizvođačima obuće.
  

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3