Datum objave: 26. Studeni 2011

Klape po sedmi put pjevaju za Joška i Tonija

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Sedmo izdanje koncerta sjećanja na dva mlada tragično preminula klapska tenora Joška Arasa Biću i Tonija Grguričina „„A i vi ste s nama iako vas nima“ održava se večeras u HNK Šibenik. Na koncertu koji počinje u 20 sati nastupit će klapa Kumpanji iz Blata na Korčuli, klapa ''Cambi Split'' i klapa ''Libar'' iz Splita, Tomislav Bralić i klapa ''Intrade iz Zadra, funk'n roll band iz Šibenika ''Ti ritu piri pip'' i klapa ''Fortica'' iz Šibenika.

Joško Aras Biće bio je prvi tenor klape Fortica skoro od njenih samih početaka. Bio je izuzetan glazbenik, pjevač vrhunskih sposobnosti, ali i veliki prijatelj svima. Njegov gubitak, nakon kratke i teške bolesti, bio je iznenadan i ostavio je neizbrisiv trag na članove Fortice i sve koji su ga znali.
Toni Grguričin kao prvi tenor klape Teuta, a svojim talentom i radom ponio je klapu do priznanja kakve mnoge klape nisu dobile nakon desetljeća djelovanja. Bio je poznat u klapskim krugovima kao ogroman talent i radnik, te su mu stariji kolege prognozirali izvanrednu karijeru. Iznenadni gubitak Tonija Grguričina zatekao je sve, a klapa Teuta od tog je trenutka prestala je sa radom i otišla u povijest kao klapa, koja je svojom kvalitetom zasjenila mnoge u samo pet godina djelovanja.

O Jošku i Toniju kao istinskim ikonama šibenske klapske pjesme, Dinko Škevin je napisao i pjesmu „Partili tenori“ , koju je u izvedbi klape Fortica publika odmah odlično prihvatila.

Iz kategorije: Kultura