Datum objave: 16. Veljača 2024

Promocija knjige „Da te mogu pismom zvati” Frane Bilića u Zagrebu - slavlje poezije kakvo Hrvatska još nije doživjela

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Promocija knjige „Da te mogu pismom zvati” Frane Bilića održana sinoć u Zagrebu bila je slavlje poezije kakvo Hrvatska još nije doživjela. Svečana dvorana hotela „Dubrovnik” na Trgu bana Jelačića nije mogla primiti sve one koji su željeli biti na gala promociji antologijske zbirke pjesama šibenskog pjesnika Frane Bilića. Ne pamti se takvo zanimanje publike za knjigu poezije. Odaziv publike na zagrebačku promociju potvrdio je da je zbirka „Da te mogu pismom zvati” antologijsko djelo, a Frane Bilića jedan od najznačajnijih hrvatskih lirskih stvaralaca.
Bilićevu poeziju predstavili su vrhunski znalci prof. Ivica Vigo, prof. dr. Josip Lisac i maestro Dušan Šarac. U programu koji je izvrsno vodila Cvita Bilić stihove su govorili glumci Joško Ševo i Franka Klarić, a Bilićevu poeziju pjevali su Ivo Pattiera, Emil Miletić, Ivana Tolić te klape „Nostalgija” i „Sebenico”.
Promocija knjige Frane Bilića bila je jedan od najvećih šibenskih umjetničkih iskoraka na nacionalnoj kulturnoj sceni i ujedno događaj koji se na čudesan način pretvorio u slavlje poezije koju razumiju i svojom osjećaju svi pa čak i oni koji ne znaju značenje baš svake napisane i izgovorene riječi.
Promocija pjesničke zbirke Frane Bilića „Da te mogu pismom zvati” koja je objavljena u izdanju Matice hrvatske iz Zadra potporom su omogućili obitelj Ivić, Grad Šibenik i Općina Primošten.

Iz kategorije: Kultura