Datum objave: 15. Veljača 2024

Na gala promociji u Zagrebu hrvatskoj javnosti danas će biti predstavljena antologijska zbirka pjesama Frane Bilića „Da te mogu pismom zvati”

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pjesničko djelo, antologijska zbirka „Da te mogu pismom zvati” Frane Bilića jedno je od najznačajnijih djela hrvatskog lirskog stvaralaštva i hrvatske književnosti uključujući pjesme koje su uglazbljene i otpjevane, bit će predstavljena hrvatskoj javnosti na gala promociji u Zagrebu. Bilićevu poeziju predstavit će prof. Ivica Vigo, prof. dr. Josip Lisac i maestro Dušan Šarac. Program će voditi Cvita Bilić, stihove će govoriti Joško Ševo i Franka Klarić, a Bilićevu poeziju pjevat će Ivo Pattuiera, Emil Miletić, Ivana Tolić te klape „Nostalgija” i „Sebenico”.
Promocija pjesničke zbirke Frane Bilića „Da te mogu pismom zvati” dogodit će se u svečanoj dvorani hotela „Dubrovnik”,
a potporu tom umjetničkom iskoraku Šibenika i Zagore u Zagreb dali su obitelj Ivić, Grad Šibenik i Općina Primošten.
Zbrka poezije „Da te mogu pismom zvati” koja se svojom vrijednošću i značajem svrstava među kapitalna nacionalna djela lijepe književnosti i dijalektalne dalmatinske poezije objavljena je u
izdanju Matice hrvatske iz Zadra, a javnosti je prvi puta predstavljena na spektakularnoj promociji u dvorani samostana sv. Ante na Šubićevcu.

Iz kategorije: Kultura