Datum objave: 12. Studeni 2023

DOĐI GOLA NA VEČERU / Komediju „Dođi gola na večeru” HNK Šibenik, u Splitu očekuju kao prvorazrednu uspješnicu i poslasticu za kazališne sladokusce

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Komediju „Dođi gola na večeru” u izvedbi HNK Šibenik, u Splitu najavljuju i očekuju kao prvorazrednu uspješnicu i poslastica za kazališne sladokusce. Tu farsu Marca Camolettija koja je uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda kao najizvođenija francuska kazališna predstava u svijetu na scenu je postavila hrvatska redateljica Nina Keflin, a u njoj glume Donat Zeko, Ana Perković, Bojan Brajčić, Franka Klarić, Oriana Kunčić i Krešimir Jelić.
Redateljica Nina Keflin upozorava da „Dođi gola na večeru” nije komedija nego farsa, naoko zabavni karusel koji likove dovodi u nemoguće situacije, njima tragične, a gledateljima smiješne. U naravi "Dođi gola na večeru" predstava koju Split s nestrpljenjem očekuje ljubavna je priča o prevari i vrtlogu laži koji stvara kulu od karata koja se na kraju mora tragično raspasti, a gledateljima donosi smijeh i zabavu.
Sudeći po reakcijama splitske kazališne publike, HNK u Šibeniku ima odličnu predstavu u kojoj do izražaja dolaze odlična glumačka ostvarenja.

Iz kategorije: Kultura