Datum objave: 16. Kolovoz 2023

S IVANA ZA IVANA / Mladi hrvatski kipari stvarali na tvrđavi svetog Ivana, a sutra na Baroneu možere vidjeti njihove radove

Diana Ferić
Diana Ferić

Na tvrđavi Barone u Šibeniku bit će sutra, 17. kolovoza i u petak izloženi radovi hrvatskih kipara koji su nastali na rezidenciji organiziranoj početkom kolovoza na tvrđavi svetog Ivana u sklopu Meštrovićevih dana.

Zvuči malo nelogično da se radovi nastali na jednoj tvrđavi izlažu na drugoj. U JU Tvrđava kulture objašnjavaju da se izložba organizira na tvrđavi Barone jer je zaključeno da prostor bolje odgovara konceptu izložbe.

Lokaciju i koncept dogovorili su međusobno umjetnici i organizatori”, kažu u toj javnoj ustanovi.

Kipari su na tvrđavi sv. Ivana boravili od 3. kolovoza, a održavali su i radionice za djecu i odrasle.


Tako će biti izloženi radovi Andrije GašparušaLucije JelićPetra Košija,Frana Marka Vlahinića, Ive Japec i Mirne Savić.

Svečano otvorenje će u četvrtak upotpuniti nastup benda 
Wilhelmina Agnes & The Ermines. Mlada zagrebačka kantautorica i multiinstrumentalistica, Wilhelmina Agnes, bavi se art rock i R&B glazbom, a nastupa s pratećim bendom The Ermines kojeg čine mahom mladi nadareni glazbenici.

Cilj projekta Meštrovićevi dani je pokazati koliko je Meštrović i danas aktualan i relevantan, kako u svojoj domovini tako i u svijetu, te koliki je njegov utjecaj na mlade generacije hrvatskih kipara. Ideja je predstaviti mlađu generaciju suvremenih hrvatskih kipara i kroz njihov rad pokazati kako umjetnost može oblikovati, poboljšati i obogatiti život zajednice i pojedinca.

Manifestaciju zajednički organiziraju Udruga KulTur, Tvrđava kulture Šibenik, Gradski muzej Drniš, Muzej grada Šibenika i Kninski muzej uz podršku Ministarstva kulture i medija, Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. 
Ulaz je moguć uz kupnju redovne ulaznice na Tvrđavu ili uz važeću člansku iskaznicu Kluba prijatelja.

Iz kategorije: Kultura